Vrouwen met paarden leven 15 jaar langer

Vrouwen met paarden leven 15 jaar langer

0 17763

Recent onderzoek in Western NC, Northern Virginia en Noord-Florida onder ‘vrouwen met paarden’ en ‘vrouwen die niks met paarden hebben’ kende verrassende uitkomsten. Zo blijkt dat paardeneigenaren zo’n 15 jaar langer leven.

Het onderzoek volgde vrouwen van verschillende leeftijdsgroepen gedurende een tijdsbestek van veertig jaar, om zo objectieve gegevens te kunnen noteren.

De gevolgde vrouwen werden verdeeld in twee groepen: vrouwen die minstens vijf jaar lang paarden in hun bezit hadden en niet-paardeneigenaren en vervolgens in leeftijdsgroepen van tien jaar.

Fysiek en psychisch gezonder

De vrouwen van 65-75 jaar waren voornamelijk vrouwen met paarden; op basis van dit onderzoek concluderen de onderzoekers dat paardenvrouwen gemiddeld zo’n vijftien jaar langer leven.

Onderzoekers denken dat de hogere leeftijd te maken heeft met meer en intensievere lichaamsbeweging, meer buitenlucht en een hogere mate van socialisatie. De paardeneigenaren zelf vinden dat hun paarden bijdragen aan hun welzijn. Zij zijn ook minder gevoelig voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen.

Bron: Breakingnews247.net

Foto: Shutterstock

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties