80 uur taakstraf voor verhongeren en begraven paarden

80 uur taakstraf voor verhongeren en begraven paarden

0 4098

Een stel uit Biddinghuizen is gisteren door de Utrechtse politierechter veroordeeld tot ieder 80 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf voor het verwaarlozen van hun dieren tot de dood erop volgde en het begraven van twee paarden in hun buitenbaan. 

Hongerdood

In de periode van oktober 2013 tot en met november 2014 verzaakte het stel –van nu 43 en 41 jaar– de verzorging hun twee Sint Bernhardhonden, een konijn, hun paard Colorado en hun pony Kate.Volgens de Officier van Justitie ontbrak het de dieren aan veterinaire zorg, schone stallen en voldoende eten en drinken. Als gevolg van de verwaarlozing overleden het konijn, het paard en de pony. De dode pony en het paard begroef het stel vervolgens in hun buitenrijbaan.

Rechter neemt eis over

De politierechter nam de eis van de Officier van Justitie volledig over. Hij veroordeelde het stel tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

Omroep Flevoland meldt dat alleen de 43-jarige man naar de zitting was gekomen. Hij bekende de verwaarlozing en weet dat aan de financiële situatie van het koppel twee jaar geleden.

Hennepkwekerij

De rechter achtte het niet geloofwaardig dat het stel niet wist dat paarden niet in de eigen achtertuin begraven mochten worden.

De verwaarlozing van de dieren kwam in 2015 aan het licht toen de politie tips kreeg over de sterk vermagerde paarden. Die bleken op het moment van de inval al dood en begraven te zijn. Wel trof de politie de twee verwaarloosde honden en een hennepkwekerij op het terrein aan. *Radiofragment*

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Foto: Remco Veurink

Reacties