Maud Ernes: ‘Prachtig dat één persoon zoveel mensen verbindt!’

Maud Ernes: ‘Prachtig dat één persoon zoveel mensen verbindt!’

0 1037

Op 31 oktober 2016 kwam er na een ziekteperiode van bijna een jaar een einde aan het leven van Wim Ernes, een zeer bijzonder paardenman. Wim Ernes was bij het publiek vooral bekend in zijn rol van bevlogen bondscoach, internationaal jurylid, fokkerijkenner en voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie dressuur. Tot het laatst was hij waar mogelijk betrokken bij de paardensport.

Wim Ernes
Mooie herinneringen van vader en dochter Ernes

United WE stand

Zondag 2 juli 2017 zou Wim Ernes 59 jaar zijn geworden. Omdat hij in zijn sportieve leven ‘opgeven nooit een optie vond’ en altijd teams sterker probeerde te maken, hebben circa 100 familieleden en vrienden van Ernes ‘United WE Stand’ opgericht om samen de sportieve uitdaging aan te gaan en geld op te halen voor alle onderzoeken naar kanker. Dochter en initiatiefneemster Maud Ernes: ‘Op deze dag zullen wij in Limburg, tussen Schimmert en Valkenburg een sponsortocht lopen of fietsen. Deze tocht voert langs plekken die een bijzondere betekenis voor mijn vader hadden, zoals zijn eigen huis, de stal waar zijn ruitercarrière begon en zijn favoriete eetgelegenheid. In zijn kostbare vrije tijd rende of fietste hij regelmatig door dit mooie gebied. Ik verwacht dat het een heel bijzondere dag gaat worden ter herinnering aan mijn vader, waarbij we tegelijkertijd geld op kunnen halen voor onderzoeken naar kanker, zodat wij ooit samen sterker staan.’

Confronterend

‘We hebben hier de draad weer redelijk opgepakt na het overlijden van mijn vader. Uiteraard is het wel nog steeds een enorm gemis. We zijn net terug van een paar daagjes vakantie in de Algarve en daar dachten we wel vaak: ‘dit moest hij toch ook nog mee kunnen maken, hier hoort hij gewoon bij te zijn!’. Het is op die momenten nog erg confronterend’ vertelt Maud Ernes. ‘Maar als je dan zoals nu met de organisatie van dit evenement bezig bent, kom je tot de prachtige conclusie dat één enkele persoon zoveel mensen verbindt. Dat is zó mooi! Thuis was hij gewoon mijn vader maar daarbuiten heeft hij voor zoveel mensen iets betekend, met name uiteraard in de paardensport. En als je nu om je heen weer vreselijke dingen hoort over jonge mensen met deze ziekte dan denk je ‘ja dat hebben wij ook meegemaakt’. We willen met deze tocht proberen iets bij te dragen zodat er hopelijk een moment komt dat deze ziekte overwonnen kan worden’.

Voor altijd

De dochter van de bondscoach die nooit aan opgeven dacht, verwijst nog naar een mooie quote die ze onlangs op internet had gelezen: ‘het doel van het leven is niet om altijd te blijven leven, want dat gaat toch niet lukken. Het doel is wél om iets te creëren dat voor altijd blijft bestaan’. Het moge duidelijk zijn dat Wim Ernes hierin is geslaagd en hij heeft duidelijk zijn sporen verdiend en nagelaten, zeker als persoonlijkheid.

Wilt u Team Ernes en zo de strijd tegen kanker financieel steunen? Dat kan door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL56RABO0137741278 t.n.v. M. Ernes, onder vermelding van ‘Support United WE Stand’.

Bron: KWPN/Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: Maud Ernes

Vergelijkbare artikelen

Reacties