Olympiër Alwin Schockemöhle viert 80e verjaardag

Olympiër Alwin Schockemöhle viert 80e verjaardag

0 282

Alwin Schockemöhle, de oudere broer van Paul en overleden Werner Schockemöhle en winnaar bij de Olympische Spelen, Europese Kampioenschappen, de Derby van Hamburg, vierde gisteren zijn 80e verjaardag.

Schockemöhle werd geboren in Meppen op 29 mei 1937 en begon zijn ruiter loopbaan in eerste instantie bij de eventing. Als 19-jarige kwalificeerde hij zich voor de Olympische Spelen van 1956 in Stockholm, maar startte daar niet en ging vervolgens over naar de springsport.

Gouden Olympische medaille

De successen volgden prompt. In 1957 won hij de Duitse Derby in Hamburg en de Europese Grand Prix in Aken in 1960. In datzelfde jaar werd hij in Venetië in de Wereld Beker vierde en in Rome samen met Fritz Thiedemann en Hans Günter Winkler Team Wereldkampioen. Acht jaar later won hij het team brons op de Olympische Spelen in Mexico. Op Europese Kampioenschappen won Schockemöhle tussen 1963-1973 een totaal van vier zilveren en twee bronzen medailles.

Het hoogtepunt van zijn Europese Kampioenschap successen was een jaar later, individueel en met het team werd de overwinning behaald in 1975. In 1976 op de Olympische Spelen in Montreal, behaalde hij het hoogtepunt van zijn atletische carrière: het winnen van het team zilver. Hij bleef met Warwick Rex ondanks een zwaar parcours in beide omlopen foutloos en was verzekerd van de gouden individuele medaille.

Dravers

Na zijn actieve loopbaan, Alwin Schockemöhle besteedde hij tijd aan de opleiding van ruiters en paarden, zoals Gert Wiltfang, Franke Sloothaak en Ulrich Kirchhoff, maar in het bijzonder wijdde hij zich aan de draf- en rensport en de fokkerij van dravers. Zijn hengst Diamond Way was de meest succesvolle vererver in de Europese drafrensport. In 2016 werd hij tijdens het CHIO Aken van het Duitse Sport Aid, samen met vijftien andere persoonlijkheden opgenomen in de ‘Germany’s Sports Hall of Fame’.

Bron: Reiterrevue

Foto: Youtube

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties