Pony’s stelen de show met protestactie in stadhuis Tilburg

Pony’s stelen de show met protestactie in stadhuis Tilburg

0 1155

Maandagmiddag keken bezoekers en ambtenaren van het Stadhuis in Tilburg hun ogen uit. Twee pony’s liepen in de ontvangsthal rond, zo meldt Omroep Brabant.

Brief

Tientallen jaren werden aan de Lage Wal illegale schuurtjes gedoogd. De gemeente is nu begonnen met de sloop. Tilburger Mark van der Made protesteerde tegen de sloop van zijn stal aan de rand van Tilburg en wil dat er een oplossing komt voor zijn pony’s. Hij vergat te reageren op een brief van de gemeente, waarin de sloop van zijn stal werd aangekondigd. Ondanks dan hij juridisch geen poot heeft om op te staan, vindt hij het nergens op slaan, om mensen zo hun hobby af te nemen. De eigenaren van de bouwwerken aan de Lage Weide zien de sloopactie als pesterij.

Stadhuis

Van der Made ging maandagmiddag met zijn pony’s naar het stadhuis om zijn protest kracht bij te zetten en liet ze daar los. Een half uurtje draafden de viervoeters in de ontvangsthal bij de receptie. Dit tot grote hilariteit van bezoekers en ambtenaren. Een Tilburger die zijn dochter kwam aangeven zag ineens de pony’s en kon er wel om lachen.

Van der Made heeft na overleg met de politie de dieren uiteindelijk toch weer meegenomen. Er is  weliswaar nog geen oplossing, maar anders werden ze in beslag genomen. Een tijdelijk onderdak voor de pony’s is gevonden, maar hij hoopt nog steeds op een definitieve oplossing.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Youtube

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Vergelijkbare artikelen

Reacties