Boete voor boer die paard op hol laat slaan

Boete voor boer die paard op hol laat slaan

0 688

Een 50-jarige boer uit Meeden heeft een boete van 250 euro gekregen plus tweehonderd euro voorwaardelijk voor gevaarlijk rijgedrag met zijn combine. Het incident gebeurde op 9 augustus vorig jaar op de Vennenweg in Meeden. Een paard schrok van de combine en sloeg op hol. De boer had moeten stoppen, maar reed stug door.

De sloot in

De vrouw op het paard kreeg het dier niet onder controle en had naar eigen zeggen naar de boer gezwaaid om te stoppen. Haar vriend rende met de combine mee en zou de boer schreeuwend hebben gemaand te stoppen. Het paard draafde de weg over en stopte onverwacht voor een sloot. De amazone duikelde het water in; ze liep blauwe plekken op en verloor haar bril.

Oordeel rechter

De boer reed naar zijn landbouwperceel en ging aan het werk. De politie meldde de man later wat er allemaal was gebeurd. Volgens de rechter is niet vast komen te staan dat de boer het ‘waterballet’ van de amazone heeft meegekregen. Hij sprak de man vrij van doorrijden na het veroorzaken van een ongeval. Hij had wel het op hol geslagen paard gezien en zijn voertuig moeten stilzetten, oordeelt de rechter.

Foto: Remco Veurink
Bron: RTV Noord  

Reacties