In de prijzen ondanks val

In de prijzen ondanks val

0 2263
springen algemeen
foto: Remco Veurink

Zaterdag 29 oktober ging de Britse Sally Goding’s Tiger Millie onderuit in de 1.35m rubriek van Crofton Manor, Hampshire. Maar de tien jaar oude merrie kwam overeind en ging verder, de laatste twee hindernissen goed nemend voor een finish binnen de prijzen.

Geluk

Sally kon het amper geloven dat het paard overeind krabbelde, terwijl zij zelf in paniek raakte en zich afvroeg of het paard in orde was. Maar het paard ging direct naar de volgende hindernis en het voelde o.k. Sally kwam weer goed in het zadel, bleef met haar voeten in de beugels en ze maakte het parcours verder af. Volgens haar moeder, die het op film vastlegde, zag de val er erger uit dan het in werkelijkheid was. Ze realiseerde zich wel dat ze veel geluk heeft gehad.

De dierenarts controleerde Millie de volgende dag en ze krijgt sindsdien fysiotherapie maar ze is naar zeggen van Sally helemaal in orde omdat ze een behoorlijk taaie is.

Ambitie

Sally’s planning is met Millie deel te nemen in de Addington Manor grand prix komend weekend als ze geen nadelige gevolgen zal ondervinden van deze val en hierna wil ze deelnemen aan de Keysoe’s international show eind November. Ze heeft de ambitie om ooit de Nations Cups met Millie te springen omdat deze volgens haar hiervoor zeker het talent heeft. De tijd zal het leren voor deze moedige en eerlijke merrie.

Bekijk hier het Engelse artikel met het filmpje.

Bron: Horse&Hound
Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties