Peter Bulthuis en Piet Raijmakers sr. aangeklaagd voor mishandeling

Peter Bulthuis en Piet Raijmakers sr. aangeklaagd voor mishandeling

0 480
Weapon
Weapon, het geheime wapen?

Het tribunaal van de FEI heeft beslist dat de Nederlandse ruiter Peter Bulthuis een boete moet betalen van 2.000 Zwitserse frank wegens paardenmishandeling. Ook Piet Raijmakers sr. hangt een aanklacht boven het hoofd.

De veroordeling is een gevolg van een klacht van de Italiaanse eigenaren, Maria Saracino en haar dochter Giorgia Ladisa, die het paard VF Corrado tot eind vorig jaar op CSI2* niveau uitbracht, overigens zonder al te opzienbarende resultaten. Ze beschuldigen Bulthuis ervan hun elfjarige schimmelruin op een gewelddadige en brute manier te hebben behandeld. Na hun besluit het paard terug te halen naar Italië zou Corrado bij thuiskomst duidelijke sporen van geweld vertoond hebben. Er was een 30 cm grote wond op de buik. Bulthuis zelf argumenteerde dat het paard tijdens het longeren op de pony van zijn zoon was gesprongen en dat Corrado zo zijn verwondingen had opgelopen. Saracino en Ladisa hadden hun twijfels en rapporteerden alsnog aan de FEI. Ook Piet Raijmakers sr. is aangeklaagd. Hij zou het paard begin dit jaar bij Bulthuis in training hebben gezet, zonder medeweten van de eigenaren.

De FEI verwees hen met hun klacht door naar de FEI veterinary department. Zij onderzochten het incident en concludeerden dat er wel degelijk aanwijzingen van dierenmishandeling bij Corrado te vinden waren. Het was nog maar de tweede keer dat het tribunaal een dergelijk conflict behandelde.

Bekijk hier het rapport van de FEI.

Bron: H&H

Foto: Remco Veurink

Reacties