Manege Lelystad: Meest bewuste paardensportkantine

Manege Lelystad: Meest bewuste paardensportkantine

0 296
Anky van Grunsven

Geen broodje kroket, maar bruin brood en vers fruit zou het aanbod moeten zijn in de sportkantines. Ruiters eten nogal eens ongezond, te wijten aan een druk werk- en wedstrijdschema. Dat moet anders kunnen. Om daar de aandacht op te vestigen, is ‘De Bewuste Sportkantine’ in het leven geroepen. Winnaar van de wedstrijd ‘Meest bewuste paardensportkantine’ werd Manege Lelystad. Tijdens het Hippisch Ondernemerscongres werd de prijs uitgereikt, met onder andere een clinic van Anky van Grunsven, die haar medewerking verleende aan dit project. Manege Hallinckveld (Loosdrecht) werd tweede, Manege Groessen won de derde prijs.

Smoothies en gezonde wraps

Manege Lelystad stak er met kop en schouders bovenuit. Er kan gekozen worden tussen vullen of voeden. Het patatje

is nog steeds verkrijgbaar, maar er worden veel gezonde en lekkere alternatieven geboden. Zo is er tegenwoordig vers fruit, fruitijsjes, smoothies en gezonde wraps verkrijgbaar, kunnen de tosti’s ook met bruin brood gemaakt worden en is het mogelijk om naast snacks als kaas, worst en

bitterballen te kiezen voor tomaatjes, komkommer en wortel.

Fit en bewustmanege lelystad meest bewuste paardensportkantine

Eigenaren Suzanne, Vincent en Karst van der Laan organiseerden de afgelopen periode daarnaast allerlei activiteiten

die te maken hebben met fit en bewust leven. Zo was er een cursus Fit & Veilig, waarbij de ruiters leren hoe ze hun (ruiter)conditie kunnen verbeteren en op een leuke en veilige manier stap voor stap te leren vallen van hoogte. Ook was er een gezellige kookworkshop.

Bewuste Kantine

De Bewuste Kantine is een weddenschap tussen Anky van Grunsven en Wilfred Genee om na de voetbalkantines ook de paardensporters bewuster om te laten gaan met eten.  De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en haar partner op het gebied van horeca, Sligro Food Group, droegen de competitie het afgelopen jaar een warm hart toe. Ruim 30 FNRS-bedrijven sloten het afgelopen jaar aan en gingen actief aan de slag om voedzame en lekkere alternatieven te bieden voor de minder gezonde producten in het assortiment. Ook in 2017 gaan de partijen door met dit initiatief, met het doel minstens 50 -en uiteindelijk alle- FNRS-kantines bewuster bezig te laten zijn met voeding.

Ook Hoefslag besteedt aandacht aan gezonde voeding als onderdeel van de paardensport. In het volgende nummer deel 2 van drie amazones met gewicht- en conditieproblemen. Ook voeding speelt daarin een belangrijke rol.

Persbericht FNRS

Foto: Remco Veurink

Reacties