Bixie wint aan populariteit

Bixie wint aan populariteit

0 3444

De Bixie rubrieken zijn speciaal voor kinderen tussen de zes en dertien jaar bedacht. Er zijn Bixie rubrieken dressuur, springen en mennen. Deze zijn onderverdeeld in drie niveaus: de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Ook is er een begeleidingsproef ontwikkeld voor de kleinste ruiters die nog niet zelfstandig kunnen sturen en zijn er leuke spelletjes. Iedere keer dat er wordt meegedaan kan er een stempel verdiend worden  en bij drie stempels mag  je door naar de volgende klasse. Deze stempelkaart ofwel startkaart is via de KNHS gratis aan te vragen.

Bixie Site Nederland

Vanwege de steeds grotere belangstelling voor de Bixie heeft de 45 jarige Solange Hermans uit Sevenum, met het doel de Bixie in Nederland te promoten, op Facebook De Bixie Site Nederland opgericht. Ze is Bixie jurylid,  geeft les aan Bixie kinderen en geeft Bixie clinics door het hele land. Ze heeft het Nationaal Dream Team opgericht waarmee ze activiteiten onderneemt om te laten zien wat het einddoel zou kunnen zijn als je in de Bixie begint.
Bixie is laagdrempelig, veilig, speels en vooral voor ieder kind een aanmoediging om uiteindelijk in de reguliere sport te belanden.

‘Ik vind het belangrijk dat kinderen gemotiveerd goed op de rit gezet worden. Mijn doel is om via de Bixie de dressuur-  en springrubrieken weer voller te krijgen en het “gezellige” weer terug te brengen bij de ponyruiters’, verklaart Solange. ‘Samen met Rob Ehrens heb ik het er vaker over gehad. Hij zei blij te zijn dat mensen zoals ik de sport zo stimuleren en dat ik dit doe om de sport verder te laten groeien. Dit is hard nodig, vindt hij. En ik, ik vind het fijn dat mensen als Rob achter me staan’. Piet Raijmakers sr, wiens kleindochter ook in de Bixie start, is volgens Solange dezelfde mening toegdaan en hij wil het dan ook graag ondersteunen.

Het zit in hun hartje

‘De wedstrijden zijn vanaf 6 jaar. Echter er doen ook jongere kinderen mee, de instromers voor de Bixie. Dit is alleen geoorloofd onder begeleiding van een ouder aan de hand omdat een manege/vereniging niet verzekerd is als er iets zou gebeuren. Hier wordt dan ook uitdrukkelijk op gewezen. De jongste (en meest enthousiaste) deelnemertjes waren pas 3 jaar. Deze kleintjes snappen vaak nog sneller dan de oudere kinderen. Ik zeg altijd: ponyrijden zit al ìn die kinderen, het zit in hun hartje!’

Bixie is een leuke opstap naar regulier dressuur en springen. De bekendheid wordt steeds groter in Nederland. Op de Facebook Bixie Site Nederland kan men alles plaatsen, van concoursen tot de verkoop van een pony. Dagelijks ontvangt de organisatie minimaal 20 mailtjes met vragen en verzoeken en telkens worden deze met veel plezier beantwoord. Mede hierdoor worden er in het hele land steeds meer Bixiewedstrijden georganiseerd. Op 30 oktober wordt op het mooie complex De Peelbergen een Bixie Event gehouden met al 240 inschrijvingen. Voor 2017 is er ook een heuse Bixie agenda gemaakt die kan worden besteld. ‘Ik ben enthousiast en de kinderen ook. De Bixie kids zijn de toekomst!’ besluit Solange.

De KNHS organiseert jaarlijks ook een Bixiedag. Deze vond dit jaar plaats op 4 mei.

Bron: KNHS / Bixie Site

Foto: Stefan Engels fotografie / Bixie Site

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties