‘Gezondste ezel/beste eigenaar’-wedstrijd door Brooke

‘Gezondste ezel/beste eigenaar’-wedstrijd door Brooke

0 80

In de tweede week van de Olympische Spelen lanceert Brooke Hospital for Animals Nederland twee vrolijke, ontroerende korte films die laten zien hoe de Brooke-dierenartsen goede dierzorg stimuleren: met de ‘Competitie voor de gezondste ezel en de beste eigenaar’. Opbeurend dierennieuws, indrukwekkende beelden van werkdieren en van effectieve dierenhulp en ontroerende muziek door de Nederlandse Student Emmy Award winnaar Vidjay Beerepoot. Eén van de korte films wordt uitgezonden in de zendtijd van Socutera en is vandaag online gelanceerd; de tweede korte film is binnenkort uitsluitend online te zien.

Doel van de competities is een positieve impuls te geven aan dierenwelzijn en dierenverzorging. Mensen die ondanks moeilijke omstandigheden, zoals bittere armoede, toch goed voor hun dier zorgen verdienen het om te worden beloond. En hun omgeving moet worden aangemoedigd om hun voorbeeld te volgen. De Brooke-dierenartsen proberen voor de wedstrijden een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren; publiek dat meestal niet omkijkt naar de werkdieren in hun dorp of stad; publiek dat vaak geen idee heeft dat er paardenartsen bestaan!

Brooke Hospital for Animals
De winnaars in Cairo. Foto: Brooke Hospital for Animals

Voorafgaande aan elke competitie vindt een voorlichtingsessie plaats. Er worden op de wedstrijddag vaak teken- en opstelwedstrijden georganiseerd voor de schoolkinderen, met als thema zorg voor werkpaarden en ezels. Soms loopt het hele dorp uit.De jury van de ezel- of paardencompetitie bestaat uit dierenartsen van Brooke Hospital. Zij kijken naar de gezondheid en het gedrag van het dier, maar ook naar de manier waarop de eigenaar met zijn dier omgaat. Hij mag geen zweep of stok hanteren en het ezeltje moet ontspannen zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat het diertje geen schrikreactie heeft wanneer het vlakbij zijn hoofd een opgeheven hand ziet.

De eigenaren van de drie gezondste dieren krijgen een prijs, die bestaat uit een klein geldbedrag. Alle deelnemers krijgen een dierverzorgingskit (met onder meer borstels, een vliegennet en een hoevenkrabber). De winnende ezel of het winnende paard krijgt een liefhebbende aai van de dierenartsen, een rozet, of een nieuw, soepel halster.

De dierenartsen van Brooke Hospital zijn in staat om dit soort positieve initiatieven te ondernemen dankzij donateurs.

Persbericht Brooke Hospital for Animals Nederland

Foto: Dave Wild/Flickr

Vergelijkbare artikelen

Reacties