Friese hengst Onne is niet meer

Friese hengst Onne is niet meer

0 462

De Friese hengst Onne 376 is overleden, op 20-jarige leeftijd. Afgelopen dinsdag nam hengstenhouderij Van Manen, waar Onne zich in april dit jaar nog met verve had laten zien tijdens de hengstenshow, afscheid van hem. De zoon van Leffert 306 werd in 2000, op vierjarige leeftijd, goedgekeurd bij het KFPS. Eind 2005 kocht Van Manen hem aan; Onne stond dus elf jaar lang op stal aan de Zuiderkade in Ede. Op de foto zien we hem met Jasper van Manen aan de lange leidsels op de Hengstenkeuring in Leeuwarden in 2014.

Onne heeft zich bewezen in zowel de sport als de fokkerij. Hij laat een groot aantal Ster-kinderen na, vijftien Kroon- en twaalf Modelmerries en drie goedgekeurde zonen. Daarnaast is er een dochter Preferent en voeren 25 nakomelingen het Sportpredicaat.

Zelf presteerde Onne uitstekend in de tuigsport voor de sjees. Zo was hij in 2003 competitiewinnaar nationaal en in 2004 en 2005 Nederlands kampioen stamboekhengsten. In 2005 was hij tevens kampioen in de ereklasse en maakte hij deel uit van het tandem en klavertje drie dat Nederlands kampioen werd. In 2007 werd Onne uitgeroepen tot algemeen kampioen op de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden.

‘Onne was een geweldige persoonlijkheid, we zullen hem missen’, laat Van Manen op haar website weten.

Bron: Hengstenhouderij Van Manen

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties