Paard in Aalst beschoten: ‘Mogelijk jachtongeluk’

Paard in Aalst beschoten: ‘Mogelijk jachtongeluk’

0 3908
(Jurenco alt)

Een paard in Aalst is beschoten. Waarom de schutter heeft besloten het vuur op het dier te openen is niet bekend. Mogelijk gaat het om een jachtongeluk, zo meldt de eigenaresse aan Hoefslag. Een operatie is nodig om de schade te herstellen.

‘Angst, woede, verdriet, verslagenheid en ga zo maar door. Wonderboy wordt morgen geopereerd. Waar het gisteravond leek op een vervelende verwonding aan het spronggewricht gingen al snel de alarmbellen rinkelen toen vanochtend vroeg bleek dat zijn voorbeen dezelfde verwonding had. Twee piep kleine wondjes in de huid, twee enorme dikke benen en 2 kleine rare gaatjes in zijn deken werden m’n grootste nachtmerrie… Wonderboy is beschoten!’ aldus eigenaresse Judith van Thuil, zelf woonachtig in Brakel.

Uit de röntgenfoto’s bleek dat er zowel in het voor- als achterbeen van het paard munitie zat. ‘Morgen zal hij geopereerd worden en pas dan kunnen we meer vertellen over de kansen. Ik schiet van links naar rechts qua emoties, maar zoals altijd zullen we weer volop in de strijd gaan tegen deze absurde tegenslag. Wat een drama, niet te bevatten.’ Van Thuil brengt de gestippelde ruin uit in de dressuur en traint bij Alex van Silfhout.

Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag

Reacties