Geen plek meer voor ruiters en menners in de Maashorst

Geen plek meer voor ruiters en menners in de Maashorst

0 399

Ruiters en menners zijn ontevreden over de nieuwe inrichting van de Maashorst, een natuurgebied ten noorden van het Brabantse Uden. Door de komst van wisenten kunnen menners nauwelijks nog terecht in het natuurgebied. ‘We hebben zo’n 80 procent van onze mogelijkheden moeten inleveren. Dat is heel vervelend voor ruiters en menners, maar voor ondernemers in het gebied is het nog erger’, stelt Theo van der Heijden van de landelijke Stichting Ruiteren en Mennen.

Geen ruimte voor ruiters

Onlangs werd tijdens een overleg met gebruikers van de Maashorst gesproken over de nieuwe inrichting van het natuurgebied. Volgens Van der Heijden zijn met name ruiters en menners getroffen door de nieuwe inrichting. ‘Voor wandelaars en fietsers zijn de mogelijkheden ongeveer gelijk gebleven, mountainbikers hebben extra mogelijkheden gekregen. Maar ruiters en menners kunnen er bijna geen kant meer op’, stelt hij.

Bij de bijeenkomst waren volgens Van der Heijden ook ondernemers aanwezig die ‘niet geïnformeerd waren over afsluitingen van paden en routes’, aldus Van der Heijden. ‘Een onderneemster zei zelfs dat ze beter kan verhuizen als alle mogelijkheden voor recreatie worden ontnomen.’

Eerder dit jaar werden er ook al taurossen en Exmoor-pony’s uitgezet in het natuurgebied.

Facebookactie

Ruiters hebben zich via de facebookpagina Maashorst Open verenigd om over de inrichting van de Maashorst in gesprek te gaan.

Bron: BD / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties