500 dollar voor groom van winnende paard

500 dollar voor groom van winnende paard

0 161

Mooi initiatief van de Amerikaanse megasponsor en concoursdirecteur Mark Bellissimo. Tijdens een aantal belangrijke wedstrijden in de Verenigde Staten, waaronder die op het Tryon International Equestrian Center op Palm Beach Equestrian Center, worden de grooms in het zonnetje gezet. De verzorger van het paard dat de Grand Prix wint waarin een totaal prijzengeld van meer dan 25.000 dollar te verdienen valt, krijgt een premie van 500 dollar. Uiteraard wordt hij of zij ook met naam en toenaam genoemd in de berichtgeving over de betreffende wedstrijd. Ook een foto van paard en groom mag niet ontbreken.

Belissimo vindt dat grooms de onzichtbare helden achter de schermen zijn. ‘Zij verdienen het om beloond te worden voor hun harde werken, passie en inzet, voor hun ruiters, hun paarden en de sport.’

De Amerikaanse geldschieter heeft meer plannen waar het grooms betreft: een groom-klassement waarin het prijzengeld van de paarden die de grooms onder zijn of haar hoede heeft zichtbaar wordt, waarna de top nummers één, twee en drie respectievelijk 3000, 2000 en 1000 dollar mogen opstrijken. Ook zet hij zich in om een nationaal trainingsprogramma voor grooms op te zetten, in samenwerking met Isothermal Community College.

Chronofhorse/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties