49-jarige Orchid overleden aan gevolgen van koliek

49-jarige Orchid overleden aan gevolgen van koliek

0 297

Orchid, de merrie die misschien wel het oudste paard ter wereld zou zijn, is overleden. Dit laat het Britse paardentehuis Remus Memorial Sanctuary weten. De merrie vierde in januari nog haar 49ste verjaardag, maar kreeg afgelopen woensdag koliek. De volgende dag trad geen verbetering op, waarna werd besloten om verder lijden te voorkomen.

In mei 2014 kwam Orchid in het bezit van het opvangtehuis. Het dier was ernstig vermagerd en het laatste uur leek toen al geslagen, maar de vos, een kruising tussen een arabier en een volbloed, deed iedereen verbaasd staan door op te knappen. De merrie had wel last van ouderdomsgebreken. Zo was ze bijna volledig blind. ‘Maar ze had nog voldoende karakter en vechtlust. Iedere ochtend sloeg ze net zo lang tegen haar staldeur tot ze haar ontbijt kreeg,’ aldus eigenaresse Sue Burton.

Afgelopen jaar leek het erop dat Orchid weleens het oudste paard ter wereld zou kunnen zijn. Voormalig recordhouder Shayne (51) stierf in september 2014 en Orchid kwam in de buurt van deze leeftijd. Dit kon echter niet worden bevestigd. Ook Shayne was in eigendom van het Remus Memorial Sanctuary.

Klik hier voor een foto van Orchid.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties