30.000 dollar voor gouden tip moord op springpaard

30.000 dollar voor gouden tip moord op springpaard

0 210
Foto: Remco Veurink

Star Trek acteur William Shatner, ook een fanatiek ruiter, is een van de mensen die een beloning uitloven voor aanwijzingen die lijden naar de dader van de afschuwelijke dood van het Franse springpaard Phedras De Blondel. In totaal bedraagt de beloning nu zo’n 30.000 dollar. De twaalfjarige ruin werd afgelopen zondag uit zijn stal geleid en in de wei geslacht. Het kadaver miste vier benen en delen van het lijf. De politie denkt dat het dier gedood werd vanwege het vlees.

Phedras De Blondel (v. Fetich du Pas) was enkele dagen tevoren gekocht door de Amerikaanse amazone Debbie Stephens en haar man Steve, Olympisch parcoursbouwer. Ze hadden het paard nog maar drie dag op stal nadat het de quarantainebox vanuit vliegveld Miami verlaten had. Het echtpaar zou 18.000 dollar bijdragen aan de beloning.

‘Het paard is niet door een amateur afgemaakt en in stukken gesneden. Het was een professionele slager, die precies wist hoe hij het dier moest ontleden’, vertelde Mr. Stephens aan de pers. De politie denkt dat het de dader puur om het vlees te doen was, omdat het een groot paard was. Paardenvlees kopen of verkopen is verboden in Florida, waar zich de stal van de Stephensens bevindt.

‘Zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt’, aldus de politie. ‘Hier in de buurt is wel gedoe met een slachthuis, maar dat is iets anders dan dit.

De laatste wedstrijd van Phedras De Blondel was met de Franse ruiter Christian Hermon. Op deze CSI2* in Auvers eindigde hij als veertiende.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties