29-jarige pleegmerrie overleden: ‘Ze gaf veulens een goede start’

29-jarige pleegmerrie overleden: ‘Ze gaf veulens een goede start’

0 3723

Frau Vogel is niet meer. De merrie met de bijzondere naam, maar een minstens zo bijzondere ‘gave’ om moederloze veulens onder haar hoede te nemen, overleed op 29-jarige leeftijd. Eigenaresse Brigitte Forstner werd mede dankzij ‘Vogel’ vorig jaar onderscheiden met de PM  (‘Persönliche Mitglieder’) Award van de Duitse federatie.

Toen Forstner ‘Vogel’ van de wei wilde halen zaterdag, bleef de merrie staan; ze kon haar achterhand niet meer bewegen. ‘Het was tijd om afscheid te nemen.’ De merrie had haar eigen facebookpagina en website en talrijk waren haar fans.

Moederloze veulens

Na haar ruitercarrière, waaraan een abrupt einde kwam vanwege een ernstig ongeluk, kocht Forstner Frau Vogel aan om weer plezier en vertrouwen te krijgen in het paardrijden. De passie bleek voorbij en Forstner zette haar merrie in voor de fokkerij. Het duurde niet lang of ze verdiepte zich in de mogelijkheid om moederloze veulens op te vangen.

Vogel bleek een supermoeder

Het begon toen de merrie van een vriendin overleed. Het paard had pas een veulen gekregen en dat bleef nu alleen achter. Frau Vogel zoogde net zelf een veulen en onder het mom van ‘proberen kan altijd’ zette Forstner het weesveulen er voorzichtig bij. ‘Ze hinnikte zachtjes en dat was dat. Elke veulen dat ze sindsdien verzorgde, ontving ze op die manier en altijd ging het goed.’

Bijvoeren

En zo voedde Vogel twintig veulens (op). De laatste jaren werden de veulens met de fles bijgevoerd, vanwege Vogel’s leeftijd. ‘Dat was intensief werk. Vogel had echter de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de jonge veulens een goede start meekregen en normaal socialiseerden. Daar kon ik niet voor zorgen.’

Bekijk het filmpje dat vorig jaar naar aanleiding van de PM Award gemaakt werd.

Bron: Facebook Frau Vogel

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties