Kaandorp in ‘Faderpaard’

Kaandorp in ‘Faderpaard’

0 41
fries

In een seizoen waarin Brigitte Kaandorp spaarzaam optreedt om zich toe te kunnen leggen op het schrijven en opnemen van liedjes, maakt de cabaretière een uitzondering voor Faderpaard, de muziektheatershow rond het Friese paard. Ze zegt hierover zelf: “Ik ben bang voor paarden, maar als Jos Thie belt om een voorstelling te maken met Friése paarden, zeg je natuurlijk geen nee!”

Muziek en poëzie zijn het vertrekpunt van Faderpaard, een voorstelling over de cyclus van het leven met het Friese paard als symbool. Van geboorte via dood tot wedergeboorte worden delen van Tsjêbbe Hettinga’s gedicht ‘It Faderpaard’ verweven met (internationale) paardenacts, videoprojecties en live muziek. De toon varieert van ingetogen en beladen tot uitgelaten en vrolijk. Juist voor dat laatste deel viel voor regisseur Jos Thie met muzikaal team Nynke Laverman en componist-slagwerker Sytze Pruiksma de keuze op Kaandorp.

“Brigitte heeft niet alleen een groot komisch talent, ze is ook een vakvrouw op muzikaal gebied. Niet voor niets won ze kortgeleden de Dirk Witte Oeuvreprijs voor haar bijdrage aan het Nederlandstalige kleinkunstlied!’ aldus Jos Thie.

Angst voor paarden

Brigitte Kaandorp treedt dit theaterseizoen weinig op. Ze richt zich primair op het maken van een cd met liedjes van haar twee laatste shows en het schrijven van nieuw werk. De organisatie van Faderpaard voelt zich dan ook vereerd dat ze een uitzondering maakt voor de muziektheatershow op 9 en 10 januari 2014 in WTC Expo, Leeuwarden. Zeker omdat ze hiervoor haar angst voor paarden moet zien te overwinnen.

Over Faderpaard

Tien jaar na de voorstelling ‘Kening Lear’ is het Friese paard terug op het toneel. Met het 135-jarig bestaan van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek als aanleiding, maakt regisseur Jos Thie nu ‘Faderpaard’. Het muziektheaterstuk met het Friese paard in de hoofdrol, wordt op donderdagavond 9 en vrijdagavond 10 januari in WTC Expo te Leeuwarden opgevoerd. Het is een coproductie van de KFPS en Schouwburg De Lawei.

Hoefslag/Persbericht

Reacties