25 jaar Stal Arends: Van niks naar vier sterren

25 jaar Stal Arends: Van niks naar vier sterren

0 1958

Deze maand bestaat Stal Arends van Hans en Cora Arends 25 jaar. Hun prachtige viersterren-bedrijf in Maartensdijk biedt volop mogelijkheden voor zowel de recreatieruiter als ruiters met wedstrijdambitie. Hans en Cora geven allebei les, aan beginners tot en met Lichte Tour-ruiters. Ook de groepslessen van de Hilversumse Rijclub worden op Stal Arends gegeven en je kunt er terecht voor het doortrainen van je paard of als je je paard wilt verkopen.

Opbouw

Hans en Cora Arends
Het bedrijf van Hans en Cora Arends bestaat deze maand 25 jaar.

‘Vijfentwintig jaar geleden was hier niks anders dan een overwoekerde buitenbak en 22 oude stallen. De man voor het aansluiten van gas, water en licht wilde niet binnenkomen, zo verwaarloosd was het bedrijf’, weet Cora nog goed. ‘Toch zagen we potentie, vooral vanwege de fantastische ligging, met uitrij mogelijkheden naar Lage Vuursche, Soestdijk en Hollandse Rading. Ook was er genoeg grond, om uit te kunnen breiden.’ Het was hard werken, met als prioriteit de stallen opknappen en klanten werven. Eerst kwamen er pensionpaarden. ‘Er zijn behoorlijk wat klanten van het eerste uur, die hier nog altijd met veel plezier rijden.’

Handel

Al snel volgde de mogelijkheid om paarden te laten africhten en in training te zetten en kwam de handel op gang. Zowel Hans als Cora hebben altijd les gegeven, dressuur én springen, en Cora leidde en passant tien paarden zelf op tot en met Lichte Tour. ‘Die werden altijd verkocht, omdat er dan een koper voor kwam en handel nu eenmaal voor gaat.’ Hans heeft heel wat leerlingen begeleid; hij ging ook als trainer mee naar meerdaagse internationale wedstrijden, een fantastische periode, die hij niet had willen missen. Het was hard werken, zeker omdat Cora ook nog eens fulltime buiten de deur werkte. Totdat Hans ziek werd en zij ook overdag mee moest draaien in het bedrijf.

Silver Royal

Een grote hobby van met name Hans is de fokkerij. Elke jaar worden er zo’n tien veulens op Stal Arends geboren, die ook zelf opgefokt en beleerd worden. Vaak komen ze weer bij klanten terecht, waardoor ze niet uit het oog verloren worden. De bij het Oldenburger Verband goedgekeurde hengst Silver Royal ontdekte Hans als jong paard en maakte hij zelf klaar voor de keuring. Tot hun grote vreugde werd de prachtige Sir Donnerhall-zoon goedgekeurd. ‘De eerste nakomelingen zijn nu drie jaar en lijken heel goed; ze hebben ook het fijne karakter van hun vader geërfd’, laat Hans weten.

Elkaar stimuleren

‘We vinden het geweldig dat we zo’n divers bedrijf hebben, waar iedereen terecht kan, of hij of zij nu springt, dressuur rijdt, heel fanatiek is of wat minder, zolang ze maar goed zijn voor hun paarden… met al die verschillende disciplines stimuleer je elkaar. Het is belangrijk dat iedereen plezier in het paardrijden beleeft en elkaar respecteert’, vindt het echtpaar. ‘We zijn ontzettend trots op ons bedrijf en op ons personeel, de klanten en de sfeer waarin we werken. We heten ‘Stal Arends’, maar de manege is een beetje van iedereen. Of we nog een feestje gaan vieren vanwege het jubileum? Nee, daarvoor nemen we geen tijd… we gaan wel lekker met het personeel uit eten, dat hebben ze wel verdiend!’

Neem een kijkje op de site van Stal Arends.

Bron: Hoefslag

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties