Vacature: Hoofdredacteur Phryso

Vacature: Hoofdredacteur Phryso

0 510
Phryso

Phryso is het offciële maandblad van de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS) en verschijnt twaalf keer per jaar. Het tijdschrift wordt gelezen door duizenden liefhebbers van het Friese paard en kent zelfs een internationale verzendlijst. Phryso.com wordt het online platform voor het Friese paard. Samen met het magazine, social media en andere (digitale) uitingen vormen Phryso en Phryso.com het crossmediaal concept.

Eigenaren, fokkers, gebruikers en liefhebbers vinden in woord, beeld en video middels het cross mediaal concept, het laatste nieuws over het Friese paard uit binnen- en buitenland, maar ook achtergrondinformatie waarin de historische en moderne fokkerij worden belicht, alsook veterinaire onderwerpen, praktische artikelen en interviews met mensen die het Friese paard als een centraal gegeven in hun leven koesteren.

Wij zoeken een

Hoofdredacteur

(6 tot 14 uur per week)

Als Hoofdredacteur ben je een frisse creatieve denker. Jij komt in dienst van Media Primair en bepaalt – in overleg met het KFPS – de koers en ontwikkelt lange termijnplannen. Je neemt het voor­touw in het doorontwikkelen van de bladformule en de crossmediale uitingen.

Taken

Je ontwikkelt ideeën, bedenkt onderwerpen voor artikelen en reportages die de doelgroep inspireren. Als Hoofredacteur bepaal je de koers van het cross mediale concept. Je ontwikkelt lange termijnplannen.

Je stuurt de (online) redactie aan. Motiveert en inspireert redacteuren en freelancers door het aandragen van suggesties en het geven van feedback op hun redactionele werk.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bewaking van het cross mediale concept. Je werkt binnen de kaders aangegeven door het KFPS en Media Primair. Je draagt zorg voor realisatie binnen het gestelde redactiebudget.

Profielschets

Als kandidaat hoofdredacteur Phryso moet je:

  • Midden in de (professionele) paardensector staan en bekend zijn met alle facetten van deze sector in Nederland en (bij voorkeur) in de omliggende landen
  • Beschikken over een uitgebreid netwerk binnen deze sector
  • Beschikken over een goede pen en artikelen inhoudelijk en visueel kunnen beoordelen
  • Bekend zijn met redactionele werkzaamheden op online gebied, waaronder website en social media
  • Bekend zijn met de werkzaamheden en productieprocessen op een redactie en het team kunnen aansturen en enthousiasmeren
  • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal is een pré
  • Kennis hebben van en interesse hebben voor de Friese paarden fokkerij

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Kooloos, telefoon 06 – 23 540 140.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Stuur dan een schriftelijke sollicitatie naar: administratie@mediaprimair.nl

Reacties