15.801 Euro dankzij Maand van Tegenkracht: ‘Trots op iedereen die meegewerkt heeft!’

15.801 Euro dankzij Maand van Tegenkracht: ‘Trots op iedereen die meegewerkt heeft!’

0 638

Vele trainers, juryleden en pensionstallen uit de hippische sport boden in de maand mei een training of clinic aan waarbij de opbrengst naar Stichting Tegenkracht ging. Doel van het plan was om meer bekendheid te geven aan deze stichting, en ook om geld in te zamelen om meer kankerpatiënten in staat te stellen het Sportplan te volgen. De opbrengst is nu bekend: maar liefst 15.801 euro!

Iets terugdoen voor Tegenkracht

‘Een onwerkelijk hoog bedrag’, aldus initiators Inge en Christan Broeken. ‘Dit hadden we van tevoren nooit durven dromen…’ Het begon allemaal bescheiden en kleinschalig; eigenlijk hadden organisatoren Christian en Inge Broeken geen idee wat ze konden verwachten. Christian: ‘We wilden ‘iets terugdoen’ voor Tegenkracht. Toen bij Inge drie jaar geleden endeldarmkanker geconstateerd werd, kreeg zij heel veel ondersteuning van de stichting Tegenkracht, tijdens haar periode van bestraling en chemoradiatie.’

Gedreven


Mede dankzij Tegenkracht kwam Inge door deze zware periode. Ook haar paard Cavendisch (foto hierboven, v. Lord Leatherdale), met wie ze inmiddels in de Intermediaire I start, hielp haar er doorheen. Dat ze ondanks haar lichamelijke klachten kon blijven rijden, is mede te danken aan Tegenkracht. Inge’s gedrevenheid verbaasde haar artsen, die het een wonder noemen dat ze de ellendige periode te boven kwam. Ook de drive om door middel van een actie geld in te zamelen voor Tegenkracht is bewonderenswaardig.

Steun uit hippische wereld

Inge en Christian kregen uit onverwachte hoeken -met name uit de hippische wereld- heel veel steun en hulp. En met uitzonderlijk veel inzet en regelwerk schoot Dewi Vis het duo te hulp en regelde achter de schermen alles wat nodig was voor dit succes.

Bijdragen

‘We zijn super trots op iedereen die bijgedragen heeft’, vertelt Christian. ‘Elke bijdrage is evenveel waard, of iemand nu een tientje of honderden euro’s gestort heeft. Ik wil eigenlijk geen namen noemen, maar de clinic bij Christa Larmoyeur plus optreden van het Friezenteam waren wel heel speciaal…’

Afsluiting

De actie werd begin deze maand afgesloten. Inge reed zelf de allerlaatste clinics bij Laurens van Lieren. Na afloop van die clinic overhandigden Christian en Inge de cheque aan Maartje de Groot van Tegenkracht.

Meer over het werk van Stichting Tegenkracht.

Tegenkracht/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties