Alessandra Fuzzi: “Dit winnen betekent alles voor mij”

Alessandra Fuzzi: “Dit winnen betekent alles voor mij”

Alessandra Fuzzi - Rmf Tequila
Alessandra Fuzzi - Rmf Tequila Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

De Italiaanse Alessandra Fuzzi (22) won de 1.40m Hendriks Landscape Prijs voor ruiters tot 25 jaar tijdens Jumping de Achterhoek met RMF Tequila (v. Padinus). “Dit winnen betekent echt alles voor mij,” reageert Fuzzi.

“Ik heb Tequila afgelopen zomer in Knokke ook al in een 1.55m Grote Prijs gereden met maar één springfout, maar we zijn van ver gekomen. Twee jaar geleden raakte hij tijdens het EK voor de jeugd geblesseerd en het herstel duurde wel een jaar. Toen we weer begonnen was hij nog lang niet de oude. Niet happy, niet fris. Maar hij heeft er weer zin in. Hij springt met heel z’n hart en geeft alles voor me.”

Meer kansen

Alessandra Fuzzi wil professioneel amazone worden. “En zo belandde ik in maart op de stal van Bart
van Gommeren in Bavel, bij Breda. Toen ik die kans kreeg, stond ik binnen een week hier al op de stoep met vier paarden. Hier in Nederland heb je zoveel meer kansen om je te ontwikkelen als ruiter dan in Italië. De concoursen zijn beter, de mentaliteit van de mensen vind ik prettiger. In Italië draait het veel meer om geld. Als je rijk bent, dan kun je volop concoursen rijden. Daar kost het inschrijfgeld van een nationale wedstrijd zo 350 euro, hier 10 tot 25 euro. Bovendien heb je hier veel meer stallen waar je als ruiter aan de slag kan. Ik heb het enorm naar m’n zin.”

Winnende tijd

Het scheelde niet veel of thuisamazone Micky Morssinkhof had de rubriek gewonnen. Ze zette de winnende tijd neer met Elianca, maar in de barrage viel er een balkje op de voorlaatste hindernis. Met Elianca eindigde ze op de zesde plek, met haar foutloos springende hengst Graziano won ze de derde prijs.

“Ik had zelf nog net even iets rustiger moeten blijven”, vond Morssinkhof achteraf. “Maar de paarden sprongen gelukkig allebei goed.”

Voor de amazone komen er de komende dagen nog meer kansen. Dat geldt waarschijnlijk niet voor haar neef Simon Morssinkhof. Hij viel zo ongelukkig van zijn paard dat hij zijn schouder flink blesseerde en waarschijnlijk niet meer aan de start komt.

Hier vind je alle uitslagen en startlijsten van Jumping de Achterhoek.

Foto: Digishots

Reacties