LGCT: Alberto Zorzi wint GP in Berlijn

LGCT: Alberto Zorzi wint GP in Berlijn

LGCT Rome
Alberto Zorzi en Fair Light tijdens de LGCT GP in Berlijn (foto: LGCT/Stefano Grassi)

Vorig jaar won de Duitser Christian Ahlman de LGCT GP in Berlijn, maar dit jaar moest hij zich tevreden stellen met de tweede plek. De Italiaan Alberto Zorzi won, met Fair Light van’t Heike.

Zorzi en Fair Light

Zorzi is stalruiter bij Stal Tops, en Fair Light werd eerder gereden door de echtgenote van Jan Tops. In een barrage met acht combinaties, snelde de dertienjarige merrie in 35,53 seconden over het parcours. Ahlman ging niet tot het uiterste met zijn negenjarige Clintrexo Z: het was extreem heet in Berlijn. Een tweede plaats was een mooi resultaat voor de onervaren Clintrexo.

De Belg Pieter Devos reed ook een foutloze barrage. Hij finishte met Claire Z in 37,96 seconden, goed voor de derde plek.

‘Fair Light is fantastisch’

Alberto Zorzi zei na afloop: ‘Jan Tops zei dat ik na de dubbelsprong voor zes galopsprongen moest gaan, en dat heb ik gedaan. Ik heb vandaag alles gegeven. Ik kwam wat dicht onder de eerste oxer, maar Fair Light hielp me. Het is een fantastische merrie. Ze heeft een paar weken rust gehad, en was hier echt goed. De laatste paar weken zijn goed voor me verlopen. Ik ben heel blij met de kwalificatie voor de Super Grand Prix in Praag.’

Smolders 2de in klassement

In het totaalklassement van de Longines Global Champions Tour staat de Brit Ben Maher nog steeds op kop (237 punten). Harrie Smolders staat op de tweede plaats met 215 punten, Edwina Tops-Alexander volgt met 212 punten.

Bron: Persbericht

Foto: LGCT/Stefano Grassi

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties