Al 941 beoordelings- en meetmomenten aangevraagd

Al 941 beoordelings- en meetmomenten aangevraagd

0 184
algemeen dressuur
Foto: Archief

De KNHS biedt sinds 1 juni de mogelijkheid om beoordelings- en meetmomenten te organiseren. Op dit moment zijn er al 941 beoordelings- en meetmomenten aangevraagd, en de teller blijft doorlopen. De Noord Hollandse Rijvereniging heeft vorig weekend een meetmoment georganiseerd. Komend weekend staat er nog een op het programma.

Coronaperiode

Eric Hart is een van de drijvende krachten achter de paardensportactiviteiten die door de Noord Hollandse Rijvereniging worden georganiseerd op het terrein Mariënweide in Aerdenhout. Deze actieve organisatie bood op het moment dat het toegestaan was in de coronaperiode al de mogelijkheid om een oefenparcours en oefendressuurproef te rijden. Afgelopen weekend werd er een meetmoment springen georganiseerd en komend weekend staat een meetmoment dressuur op het programma.

Groot terrein

“Wij hebben bij de gemeente een goed plan met protocol neergelegd en die gaven dan ook snel toestemming”, aldus Hart. “Tot nu toe verlopen de activiteiten prima. Ons terrein is heel groot, dus je kunt ook goed afstand houden en we hebben duidelijke regels en er zijn voldoende ontsmettingsmiddelen. Bij het springen was de deelname aan het meetmoment prima. Bij de dressuur is het meetmoment echt booming, daar hebben we 180 deelnemers op de lijst staan.”

Meer personen dan toegestaan

“Het valt me wel op dat mensen slecht lezen”, vertelt Hart verder. “Er komen ondanks dat het goed aangegeven staat toch nog veel vragen of het wel of niet voor punten is bijvoorbeeld. Daarnaast kwamen er ook nog mensen met meer personen dan toegestaan. Daar heb ik dan een gesprek mee en die personen hebben het terrein verlaten. Dat is allemaal even wennen, het verloopt verder heel goed. Wij zijn heel blij dat er weer activiteiten mogelijk zijn, de weekenden werden best saai, en het werkt echt prima zo.”

Bron: KNHS

Reacties