Aken reserve observatiewedstrijd voor Europees Kampioenschap

Aken reserve observatiewedstrijd voor Europees Kampioenschap

Alex van Silfhout
Alex van Silfhout CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Alex van Silfhout zal na CSI Twente in Geesteren eind juni bekendmaken met welk team hij in augustus afreist naar Rotterdam voor het Europees Kampioenschap. Mocht de bondscoach twijfelen aan een of meerdere combinaties, zal hij de internationale wedstrijd in Aken ook als observatiewedstrijd aanwijzen.

Dat heeft hij bekendgemaakt op een persconferentie over het EK op Indoor Brabant.

Van Silfhout gaf in de Brabanthallen in Den Bosch aan dat hij in de kaders nog dat absolute fenomeen dat 80% kan lopen mist. Maar de potentie is er wel, denkt hij. “Ze kunnen nog klimmen.” De bondscoach houdt bovendien rekening met de opkomst van nieuwe talenten.

Springruiters

Voor de springruiters gelden het NK, het CSIO in Sopot (Polen), het CSI Twente in Geesteren en de internationale wedstrijd in het Zweedse Falsterbo als observaties. Omdat Sopot en Geesteren vlak na elkaar zijn en de kaders klein, wil bondscoach Rob Ehrens een ‘potential-team’ naar Sopot sturen en een topteam naar Geesteren.

Het springparcours op het Europees Kampioenschap wordt gebouwd door Louis Konickx. In de hindernissen komen Nederlandse trekpleisters terug, zoals tulpen en de Rotterdamse Markthallen.

Para-ruiters

Voor de para-ruiters zijn er drie observatiewedstrijden: Het Nederlands Kampioenschap, het CPEDI Kronenberg en het CPEDI Überherrn (Duitsland). Daarna zal bondscoach Joyce Heuitink bekendmaken welke ruiters op het EK mogen rijden.

Voor het Europees Kampioenschap wordt het wedstrijdterrein in het Kralingse Bos volledig omgegooid. De horeca en de stands zijn van het terrein gehaald ten behoeve van de wedstrijdpistes. Zij verhuizen naar het boulevardterrein langs de Kralingse Plas.

Prijzenpot

Nederland telt dit jaar een recordaantal FEI- kampioenschappen. Het Europees Kampioenschap is het grootste paardensportevenement in Nederland sinds de Wereldruiterspelen in 1994 in Den Haag. Er is een prijzenpot van in totaal € 1.028.000,-

Er zijn drie ambassadeurs aangewezen voor het evenement: Rixt van de Horst, Harrie Smolders en Edward Gal.

In het KNHS topsportprogramma wordt overigens ook al verder gedacht dan het EK, zo werd tijdens de persconferentie aangegeven. Zo wordt er met het oog op de Olympische Spelen in Tokio in 2020 al een studie gemaakt van de thermofysiologie, de effecten van hitte op het lichaam.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Website: rotterdam.info

Foto: Digishots

Reacties