Aimée Weise: “Ik moest een traantje wegpinken toen ik de punten hoorde”

Aimée Weise: “Ik moest een traantje wegpinken toen ik de punten hoorde”

0 1772
Aimée Weise en Dante van de Wetering

Op de subtopwedstrijd in Nijkerk won Aimée Weise met de De Niro-zoon Dante van de Wetering beide ZZ-Zwaar proeven. De amazone ging met scores van 67,14% en 67,5% ruim aan kop. “Dante doet het onwijs goed, hij wordt met de week jonger”, aldus de amazone van de 19-jarige ruin.

Wilma Wernsen

Dante van de Wetering kwam in 2017 op het pad van Weise, zij vertelde hierover eerder aan de Hoefslag. Ondanks dat Dante een ervaren paard is, stond hij al een poosje stil en was er veel werk aan de winkel. “Sinds vorige week train ik met hem bij Wilma Wernsen”, vertelt Weise. “Zij was mijn docent op de instructeursopleiding, waar ik dankzij Dante voor geslaagd ben. Ik had Dante vooral in mijn eentje getraind, maar heb daar nu dus een trainer bij ingeschakeld. Wilma is dit weekend ook mee geweest op wedstrijd om te kijken hoe dat uitpakte; dat ging super!”

Traantje wegpinken

“Ik heb altijd gezegd dat Dante het gaat doen, ik geloof in dat paard. Ik probeer uit te zoeken wat het beste past om hem fit te houden. Hij staat bij Stoeterij Geere-stein, de verzorging en voeding zijn daar in ieder geval goed voor elkaar. Dan is het alleen nog een kwestie van training. Andere wedstrijden gingen wat minder goed, dus ik besefte me dat het thuis ook gewoon beter moest. Daarom ben ik met een trainer erbij gaan trainen, dat is heel goed uitgepakt. Ik moest wel even een traantje wegpinken toen ik onze punten hoorde.”

Grand Prix

“Mijn meisjesdroom is om Grand Prix te rijden. Omdat ik nu de leeftijd ervoor heb wil ik heel graag proberen U25 te starten. Dante kent alles en heeft heel veel aanleg om Grand Prix te lopen. Ik heb veel bij de pony’s en junioren gereden, om straks weer tegen leeftijdsgenoten te kunnen rijden lijkt me heel erg leuk. Het is nu nog niet het moment om daarvoor te trainen, maar het is fijn om op dit niveau te rijden en hem wat sterker te maken. De basis klopt weer en het is prettig als je dan al zo mee kan draaien in het ZZ-Zwaar. Ik had dit niet verwacht.”

Op niveau blijven

“Op dit moment heb ik acht paarden te rijden; enkele voor de verkoop, andere voor bijvoorbeeld de IBOP, maar ook paarden die in training blijven richting het hogere werk. Ik ben heel blij dat er een paar eigenaren zijn die me de paarden langer laten doorrijden. Zeker als je nog niet zo lang voor jezelf bezig bent, is het heel gaaf als je leuke mensen om je heen hebt verzameld en kansen krijgt. Ik heb nu wel vooral jonge paarden, dus ik vind het heel leuk dat ik met Dante op niveau kan blijven. De jonge paarden vind ik ook leuk om te doen, maar ik denk dat het belangrijk is dat je zelf scherp blijft.”

Lesgeven

“Met dank aan Dante ben ik nu dus ook geslaagd voor de ORUN instructeursopleiding wedstrijdsport dressuur. Ik gaf al veel les, maar vond het leerzaam om zo’n opleiding te doen en had er nu een paard voor. Ik vind het onwijs leuk om mensen verder te helpen. Sommige ruiters komen bij mij en hebben niet meer zo veel plezier in het rijden, ik vind het heel gaaf om die dan te zien groeien. Ik geef ook veel jeugdruiters les, daar kan ik me heel goed mee identificeren. Sommige ruiters lessen nu al een paar jaar bij mij, als mensen blijven komen dan gaat er iets goed!”

Zware Tour: Van der Putten

In de gecombineerde Grand Prix en U25 rubriek schreef Marieke van der Putten met Zingaro-apple (v.Painted Black) de overwinning op haar naam. De combinatie scoorde 70,109%. Adelinde Cornelissen en de Jazz-zoon Zephyr eindigden als tweede met 67,554%. Beste U25-combinatie was debutante Suzanne van de Ven met Vdv D’avicci (v.Jazz). Zij werd met 65,064% derde.

Lichte Tour: Quint en Feberwee

Laura Quint reed Edison (v.Johnson) naar 67,279% in de Prix St. George, dit was goed voor de overwinning in deze rubriek. Myrthe Dijks werd tweede in het zadel van Ace (v.Rubels) met 65,588%. De combinatie Joyce van Schaik en Glendale (v.Ampere) werd derde, zij scoorden 64,853%.

Met een juryverschil van bijna 6% won Suzanne Feberwee de Inter I. Ze stuurde Arriant naar 65,735%. Dijks pakte wederom een tweede prijs, deze keer met 62,794%. Brem Beers en Ultimate (v.Olivi) werden met 62,279% derde.

ZZ-Zwaar: Weise

In de eerste ZZ-Zwaar proef eindigde Esmee Janssen achter Weise. Zij scoorde met Hummer (v.Andretti) 65,786%. Suzanne Frijlink en Fidelity (v.United) werden met 64,929% derde. In de tweede proef pakte Rob Kuijper de tweede plek met Anky V.D.T. (v.United), hij scoorde 65,357%. Frijlink werd in deze proef wederom derde, nu met 64,643%.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: privébezit, fotograaf: Foto4u

Reacties