Agnete Kirk Thinggaard maakt debuut met Blue Hors Don Olymbrio

Agnete Kirk Thinggaard maakt debuut met Blue Hors Don Olymbrio

Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Vorig jaar nam Agnete Kirk Thinggaard de teugels van de KWPN goedgekeurde hengst Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz) over. Dit weekend werd de combinatie vierde tijdens hun wedstrijddebuut.

Debuut

Blue Hors Don Olymbrio werd eerder uitgebracht door Daniel Bachmann Andersen. Hij wist uitstekende resultaten neer te zetten met de Nederlands gefokte hengst. Zo wonnen de wedstrijden als in ‘s-Hertogenbosch en Herning en scoorden ze meerdere malen in de 80%. De ruiterwissel kwam dan ook als een verrassing, toen Blue Hors het bekend maakte.Sinds november zit Agnete Kirk Thinggaard in het zadel van de hengst. Zij vertrok met verschillende paarden naar het Global Dressage Festival in Wellington. Met Blue Hors Don Olymbrio debuteerde in de CDI3* Grand Prix.

Beter leren kennen

De Grand Prix werd gewonnen door Steffen Peters en de Spielberg nakomeling Suppenkasper. Kirk Thinggaard en Don Olymbrio zetten met 71,783% het vierde resultaat neer. De combinatie kampte met een flink juryverschil, de scores liepen uiteen van ruim 75% en een eerste plek tot 67% en een elfde plek. De amazone vertelt “Ik ben heel blij met mijn debuut”, reageert de amazone. “We hadden wat kleine dingetjes en moeten elkaar nog een beetje beter leren kennen, zodat ik altijd de juiste knoppen kan vinden. Maar hij voelde heel goed aan in de ring en ik kan niet wachten om hem weer te starten.” Omdat de amazone slechts één paard in de Grand Prix Special mocht rijden, kwam ze met Don Olymbrio niet meer aan de start. Naast Don Olymbrio bracht ze ook Blue Hors Zatchmo uit in de CDI3* Grand Prix.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties