Agaath van der Lei: ‘Hard werken wordt eindelijk beloond’

Agaath van der Lei: ‘Hard werken wordt eindelijk beloond’

van der Lei
Agaath van der Lei en VRB Groups Caron

Agaath van der Lei reed zich met VRB’s Group Caron (v. Florencio) afgelopen weekend twee keer naar de tweede plaats in de Grand Prix van Tolbert. Beide keren achter Hans Peter Minderhoud en Glock’s Casper (v. Westpoint). In één proef behaalde ze ook haar derde B-kaderscore.

“Ik ben er echt heel blij mee. Hard werken wordt nu eindelijk beloond”, reageert Van der Lei blij.

Koning

De combinatie start sinds juli vorig jaar op internationale wedstrijden. In Hamburg en Mannheim werden ook B-kaderscores gehaald. “Alles begint steeds meer op zijn plek te vallen en alles raakt meer bevestigd. We kennen elkaar ook steeds beter in de proef. Hij is een koning in de piaffe en de passage en nu kreeg hij ook eindelijk die negen voor de piaffe. Echt terecht, want dat kan hij als geen ander. Dit had hij echt verdiend.”

Rek

Over haar doelen vertelt ze verder: “Ik zou heel graag het A-kader in willen met hem.  Er zit ook zeker nog rek in de score. Zo kan de galop nog met meer kracht getoond worden bijvoorbeeld. We gaan lekker verder.”

Nieuwe paarden

Sinds ruim twee maanden werkt Van der Lei voor Stoeterij VZ Hackerom in Erp, waaraan ook Marrigje van Baalen verbonden is. In Tolbert bracht ze twee jonge paarden mee om te kijken hoe ze zijn op vreemd terrein. “Ik had een zesjarige en een zevenjarige mee. Ze waren allebei nog nooit van huis geweest, maar ze hadden een hele goede basis en ik kon er mooi mee doortrainen. In Tolbert waren ze mee voor de ervaring, maar ik kon zo opstappen en wegrijden. Hen zal ik binnenkort gaan starten. Ik heb nog twee zevenjarigen staan, die binnenkort ook mee mogen. Het zijn fijne paarden met potentie voor de toekomst. Ik ben er zeker blij mee”, besluit ze tevreden.

Bron: Hoefslag

Reacties