Afvalchallenge Friezenfokkers: “Ik ga winnen, Age!”

Afvalchallenge Friezenfokkers: “Ik ga winnen, Age!”

0 3708
Age Okkema

De bekende fokkers van Friese paarden, Age Okkema en Willem Lokhorst, gingen maandag bij Lokhorst thuis in Ede een bijzondere uitdaging aan: wie op 13 maart a.s. de meeste kilo’s kwijt is, krijgt duizend euro van de ander. “Een geintje”, reageert Lokhorst. “Maar aan de andere kant is het hard nodig dat we afvallen …!”

Ze weten het zelf: ze zijn niet de slanksten. Maar zelf zijn ze de eersten die een lolletje maken vanwege hun ‘gestroomlijnde’ figuur. “Age was hier op de koffie, en het was gezellig”, begint Lokhorst zijn verhaal. “Natuurlijk was de afgelopen HK onderwerp van gesprek, maar dus ook onze struggles met de kilo’s. We bedachten dat we eigenlijk echt eens serieus zouden moeten afvallen. En dus aten we ons eerst goed vol met Chinees en gingen vervolgens op de weegschaal. In onze onderbroek ja.”

Twintig kilo eraf

Volgens Willem was hij wel iets meer dan zes kilo te zwaar. “Er moet twintig kilo af”, is hij gedecideerd. “We hebben onze flesjes bier leeggegoten in de gootsteen om het begin van ons afvalproces te symboliseren.” Om een stok achter de deur te hebben, besloten de twee er een serieuze afspraak aan te verbinden. “Degene die de minste kilo’s verliest, zou tienduizend euro’s aan de ander betalen. Dat was de inzet. Maar uiteindelijk besloten we dat duizend euro ook al een heel bedrag was”, aldus Lokhorst.

Yoghurt met bosbessen

Age Okkema runt Stal De Mersken in Siegerswoude, waar bijvoorbeeld de kersverse reservekampioen van de HK, Jehannes 484 zijn box heeft. Willem Lokhorst is eigenaar van Stal de Meikade in Lunteren. Hij zag onlangs zijn jonge Foeke 520 goedgekeurd worden. Okkema laat inmiddels op Facebook weten dat hij hard aan het trainen is, en een foto van een gezond schaaltje yoghurt met bosbessen geeft aan dat hij ook let op zijn voeding. Willem ‘heeft geen tijd om dat soort verhaaltjes de wereld in te gooien’, maar ook hij is minder en gezonder gaan eten. “Noten, groente, vlees … Een echt dieet, daar begin ik volgende week wel mee.”

Slechte verliezers

13 maart, als de onlinehengstenshow plaatsvindt op stal De Mersken, is de dag van de waarheid! Dan wordt duidelijk wie de afvalchallenge gewonnen heeft. “Hoe we de bekendmaking gaan vormgeven, moeten we nog verzinnen”, vertelt Lokhorst. “Maar daar zullen we zeker iets leuks van maken. We houden allebei niet van verliezen, dus we doen ons best om de challenge te winnen. We zijn aan elkaar gewaagd!”

Foto: DigiShots

Reacties