Afvaardigingen WK jonge eventingpaarden bekend

Afvaardigingen WK jonge eventingpaarden bekend

Merel Blom

Vandaag maakte de KNHS de Nederlandse afvaardigingen voor het WK jonge eventingpaarden bekend. Drie 6-jarigen en één 7-jarig paard zullen ons land van 17 tot en met 21 oktober vertegenwoordigen op het WK in Le Lion d’Angers (Frankrijk).

Fokkerijkampioenschap

Een belangrijk verschil met de kampioenschappen van jonge dressuur- en springpaarden is dat er bij de jonge eventingpaarden niet gekeken wordt naar de herkomst van de paarden. Dit maakt dat dit WK ook wordt gezien als fokkerijkampioenschap. Vandaag werd bekend gemaatk dat er drie KWPN-gefokte paarden en éen paard met een Holsteiner stamboek door Nederland zijn afgevaardigd. Voor dit Wereldkampioenschap zend Nederland 4 ruiters uit, verdeeld over twee rubrieken: de zesjarigen en de zevenjarigen.

Zesjarigen

Voor het kampioenschap van de zesjarigen zullen drie Nederlandse amazones strijden voor de titel: Merel Blom, Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong. Merel Blom heeft dit kampioenschap Lucky You (V. Limbus) onder het zadel, een geregistreerde Holsteiner ruin. Janneke Boonzaaijer neemt de KWPN-geregistreerde Halida (v. Saffier) mee en Sanne de Jong vertegenwoordigd ons land met de KWPN-geregistreerde Hatery MBF (v. Quasimodo van de Molendreef).

Zevenjarigen

In de strijd voor de titel bij de zevenjarigen komt voor Nederland alleen Andrew Heffernan aan de start. De talentvolle KWPN-gefokte schimmel Gideon (v. Lucky Boy) werd in het verleden uitgebracht door Adriaan Smeulders en werd vorig jaar verkocht naar Olympische ruiter Hefferman, gevestigd in Groot-Brittannië. Dit kampioenschap zal dan ook Andrew Heffernan te vinden zijn in het zadel van Gideon.

 

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties