Afleiding voor bewoners woonwijkcentrum de Selkersgoorn *video*

Afleiding voor bewoners woonwijkcentrum de Selkersgoorn *video*

hester-bischot-marco-boavista
Foto: Gerda Kos-Dijkstra

Bewoners van woonwijkcentrum de Selkersgoorn konden woensdag genieten van een optreden van amazone Hester Bischot en haar partner Marco Boavista.

De twee hadden hun schimmels meegenomen om de bewoners van de verzorgingsappartementen wat afleiding te bezorgen. “De moeder van een vriendin van mij woont daar”,  vertelt Bischot. “Via haar kreeg ik mee hoe lastig de bewoners het daar hebben en hoe eenzaam sommigen zijn.”

Weinig afleiding

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus mogen de meeste bewoners niet van hun kamer af. “Ze mogen onderling niet bij elkaar komen en hebben daarom weinig afleiding. Ons bezoek was van tevoren aangekondigd, en de mensen zaten buiten in de tuin of op het balkon te wachten.”

Bischot en Boavista lieten een stukje van het gebruik van de garrocha zien. “Omdat ik denk dat dat leuk is om naar te kijken, ook als je geen verstand hebt van paarden, het heeft net iets meer show. En ze vonden het ook echt leuk.”

Working Equitation

Hester Bischot en Marco Boavista, die samen Stal Vreedenburgh runnen, rijden beide dresuur op subtopniveau. Daarnaast zijn ze actief in de Working Equitation, en daarvan lieten ze de bewoners een stukje zien.

“Een mooie onderbreking van alles”, reageert een van de bewoners in het filmpje van RTV Drenthe. “En mooie beesten”, voegt een ander eraan toe. De bewoners zullen vanwege de corona-maatregelen veel binnen moeten blijven en weinig of geen bezoek ontvangen.

Ze genoten vanuit hun appartementen en in de tuin van het bezoek van Bischot en Boavista.

Geplaatst door Stal Vreedenburgh op Woensdag 8 april 2020

Bekijk hier de beelden van RTV Drenthe.

Zie ook: Hester Bischot: “Working Equitation lukt alleen als je je paard voor elkaar hebt”

Foto: Gerda Kos-Dijkstra

 

Reacties