Advocaat: ‘Kinderen Visser is toekomst afgepakt’

Advocaat: ‘Kinderen Visser is toekomst afgepakt’

In de strafzaak tegen gewezen Eurocommerce-topman Ger Visser heeft één van zijn advocaten het zojuist opgenomen voor de beide kinderen; Ger jr en Kristel. Ook zij worden verdacht van faillissementsfraude en bedrieglijke bankbreuk. “Met de waterval aan rechtszaken die over hen heen is gekomen is hun toekomst kapot gemaakt.” 

Kinderen bleven niet op de bank hangen

Ger Visser junior kocht de springstal van zijn vader in december 2011, zijn zus nam op dat moment restaurant De Roskam van haar vader over. Het faillissement van het bedrijf van Ger Visser sr, Eurocommerce Holding, volgde in juli van het volgende jaar.

Alleen daarom al maakten de kinderen zich niet schuldig aan enig strafbaar feit, aldus de verdediging. Want net zoals hun vader zagen ze een naderend faillissement niet aankomen.

“Ger en Kristel zijn als kinderen van gefortuneerde ouders niet op de bank blijven hangen. Zij begrepen al vroeg dat er gewerkt moest worden. Daarom werkte Kristel in het restaurant en Ger op de springstal”, verklaart één van Vissers drie advocaten.

“En zij zijn niet begonnen op een hoge bestuurlijke functie, maar hebben hun positie al werkende opgebouwd. Zo is Ger jr begonnen als stalhulp op de springstal.”

Besmette naam

In de verhoren van de twee Visser-telgen vroeg de rechter zich openlijk af waarom de kinderen geen baan hadden. “Hun toekomst is ze afgepakt. Hun naam is besmet geraakt. Geen enkele bank wil een rekening openen. Wat moeten ze tijdens een sollicitatie zeggen? Geef het geld maar in contanten?”, luidt vandaag de retorische vraag van de verdediging.

Volgens Vissers raadslieden lijden Ger en Kristel onder de beschuldigingen. “Ze kunnen als jong volwassenen geen kant op.” Vooral Ger jr zou last ondervinden van de druk van de rechtszaken. “Sinds zijn dubbele hersenbloeding heeft hij vaak last van duizelingen en hoofdpijn. Daarnaast kent hij angsten.”

Vrijspraak

Het Openbaar Ministerie eist voor Ger jr en Kristel een onvoorwaardelijke celstraf van respectievelijk 12 en 10 maanden. Hun advocaat pleit voor vrijspraak maar benadrukt wel: “Ger en Kristel kijken als jong volwassenen tegen hun succesvolle vader op. Zoals u hier heeft kunnen meemaken is Senior een krachtig figuur, overtuigd van zijn eigen gelijk. De kinderen zijn als jong volwassenen een financiering van hun vader aangegaan, onder advies van een deskundige. Hoeveel kennis kunt u van hen verwachten? Zelfs al zou de rechtbank enig strafbaar feit van de kinderen bewezen achten, vragen zij om uw begrip.”

Ook Ger Visser sr lijdt onder de beschuldigingen, aldus zijn raadsheer. “Zijn levenswerk, Eurocommerce Holding is kapot gemaakt. En hij lijdt nog meer doordat zijn vrouw en kinderen ook in deze zaak betrokken zijn geraakt.”

“Zijn gezin en Visser zijn alles kwijt. Zakelijk en privé. Visser begrijpt evenwel dat hij terecht moet staan voor de fouten die hij heeft gemaakt in de aanloop van het faillissement van Eurocommerce.”

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Vergelijkbare artikelen

Reacties