Adri Zekveld: “Ik ga vooral op het verrichtingsonderzoek af”

Adri Zekveld: “Ik ga vooral op het verrichtingsonderzoek af”

0 2961
Mobil Sollenburg KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots

Mobil Sollenburg is een van de eerste hengstveulens van Glock’s Total US, het toekomsttalent van Edward Gal. Fokker Adri Zekveld liet in 2016 voor drie merries zijn keuze vallen op de toen net goedgekeurde Total US.

Verrichtingsonderzoek

De driejarige Mobil Sollenburg komt uit de eerste jaargang van Glock’s Total US, Zekveld was toen al van de hengst gecharmeerd. “Ik ga vooral op het verrichtingsonderzoek af”, vertelt de fokker. “Naarmate ze verder worden opgeleid, wordt de invloed van de ruiter en het management steeds groter. Wat je in het verrichtingsonderzoek ziet, is het meest objectief om naar te kijken. Ik was altijd al erg gecharmeerd van Totilas, ook van Toto Jr, maar ik vond dat Total nog een stapje hoger was. Toen vond ik al dat hij een ander niveau aan het behalen was, daarom heb ik het eerste jaar drie veulens met hem gefokt.”

Gefocust

Voor Zekveld is instelling een van de speerpunten in de fokkerij. “Als ik Total in het verrichtingsonderzoek aan het werk zag, dan werd ik er blij van. Hij was gefocust op de ruiter en dat zie je nu ook bij Edward terug. Ik heb hem in Amsterdam gezien en natuurlijk let hij dan wat op zijn omgeving, maar hij raakt niet afgeleid. Het is heel bijzonder wat je ziet. Als de proef klaar is, laat Edward hem los en stapt hij aan de lange teugel. Je ziet geen spanning en dat vind ik heel indrukwekkend. Ik wist in het verrichtingsonderzoek natuurlijk nog niet hoe hij zich zou gaan ontwikkelen en hij was nog niet van Glock, maar ik vond hem toen al bijzonder. Dat dit later uitkomt, is alleen maar mooi meegenomen.”

Deklicentie

Omdat het voorjaarsverrichtingsonderzoek is uitgesteld, heeft Mobil Sollenburg een deklicentie van het KWPN gekregen. Hij wordt nu als eerste zoon van Total US ter dekking gesteld, al had Zekveld hem graag naar het verrichtingsonderzoek laten gaan. “Ik had er wel vertrouwen in. Ik heb hem een paar weken geleden bij Joop gezien, toen was hij pas een paar keer onder het zadel geweest. Weer zag ik dezelfde kenmerken als bij Total en daar werd ik blij van. Los is hij wat onzeker, aan de longe of onder het zadel overtuigt hij.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties