ADHDennis op bezoek bij paardencoach Laura Östermann *Terugkijktip*

ADHDennis op bezoek bij paardencoach Laura Östermann *Terugkijktip*

In het SBS6-programma ADHDennis duikt presentator Dennis Weening in de wereld van ADHD. De presentator ondergaat behandelingen om meer rust te vinden. In de aflevering van vorige week bezocht hij een paardencoach en ondergaat hij paardentherapie.

Ervaring

Laura Östermann is paardencoach en legt uit wat paardentherapie inhoudt. “Ik was al therapeut, maar ik had heel erg de behoefte om met kinderen te gaan bewegen, om iets anders te doen. En ik heb zelf ervaren dat paarden je door een moeilijke periode heen kunnen slepen. Ikzelf kon bij mijn paard zijn wie ik écht was met alle emoties die ik voelde. Toen kon ik pas gaan voelen wat er allemaal was gebeurd en het gewoon laten zijn zoals het is.

Veilig voelen

De twee gaan met de paarden aan de slag in de bak. Östermann vertelt: “Paarden zijn heel authentiek in hun reactie op de mens. Ze besluiten per keer of ze het fijn vinden om bij jou te zijn. Dat doen ze soms aan de hand van een scan van je lijf. Ze voelen dan bijvoorbeeld aan of ze zich veilig bij je voelen of niet.”

Ontspanning

Op een gegeven moment neemt de presentator achterstevoren voorover liggend plaats op de rug van het paard. “Paarden hebben in rust een hartslag van tussen de 30 en de 50. Mensen ongeveer tussen de 80 en de 100. Wanneer je met een paard knuffelt synchroniseert jouw hartslag met die van het paard. Je wordt er dus lekker rustig van. Ik zie vaak in mijn werk dat mensen met ADHD of autisme, die ontspanning heel erg nodig hebben. Bij deze kontknuffel komen ze helemaal tot rust. 

Bekijk hier het hele fragment. Weening bezoekt Östermann vanaf 13 minuten. 

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Remco Veurink

Reacties