Adelinde Cornelissen weer in wereldbekerwedstrijd

Adelinde Cornelissen weer in wereldbekerwedstrijd

Adelinde Cornelissen - Zephyr KNHS Indoorkampioenschappen 2018

Adelinde Cornelissen heeft op het laatste moment een startplaats gekregen voor de wereldbekerkwalificatie op The Dutch Masters – Indoor Brabant. Na het afscheid van haar topper Parzival keert ze terug op het hoogste niveau met Zephyr, ook een zoon van Jazz.

Adelinde was met Jerich Parzival een geduchte concurrent in het wereldbekercircuit. Met hem won ze de finale in 2011 en 2012; in 2010 en 2013 werd ze tweede. Zephyr zal – althans dit jaar – niet in zijn voetsporen treden; Den Bosch is de enige wedstrijd waaraan de amazone dit seizoen deelneemt. Ze maakt dus sowieso geen kans op een finaleplek in Parijs.

Zephyr is geboren bij de ouders van Adelinde, Wim en Geesina Cornelissen uit Beilen. Zij fokten de nu veertienjarige bruine uit Liagonda, een merrie van Farmer x Appollonius xx.

Zilver in Ermelo

In Ermelo vorig weekend liep het duo een goede generale; ze eindigden op de KNHS Indoorkampioenschappen op de zilveren positie, achter Diederik van Silfhout met Expression. Diederik komt eveneens naar Den Bosch; hij neemt aan het CDI-W deel met zijn EK-paard Four Seasons.

Ook wereldbekerdebuut Anne Meulendijks

Ook Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. (v. United) maakt haar debuut op het allerhoogste niveau nadat ze in Le Mans vorige maand uitstekend presteerde in haar eerste internationale wedstrijd bij de senioren.

Deelnemers The Dutch Masters – Indoor Brabant.

Alles over The Dutch Masters – Indoor Brabant.

Foto: DigiShots

Reacties