Abdullah Al Sharbatly ’s Gain Line overleden: “Dit is een nachtmerrie”

Abdullah Al Sharbatly ’s Gain Line overleden: “Dit is een nachtmerrie”

Abdullah Al Sharbatly
Abdullah Al Sharbatly en Andrea

Abdullah Al Sharbatly ’s Gain Line is overleden. Koliek is de 14-jarige Hannoveraan fataal geworden. Een operatie mocht niet meer baten voor de Stolzenberg-zoon.

Succesvol partnerschap

Gain Line was sinds juli 2019 in het bezit van de springruiter Abdullah Al Sharbatly. Een succesvol partnerschap, zo werd al snel duidelijk. Van de zes gereden toernooien wonnen de combinatie er vijf.

Veel verschillende ruiters

Ook andere ruiters behaalden verschillende successen op Gain Line. De 14-jarig ruin startte zijn carrière onder Cian O’Conner, waarna Oleh Krusiuk hem overnam. Hierna is hij gereden door Katharina Offel, Ferenc Szentirmai en Alexander Onischenko. Vervolgens ging hij naar Fransman Simon Delestre en Pénélope Leprevost om weer terug te komen bij Onischenko. Tobias Meyer en Ulrich Kirchhoff hebben de hengst als laatste voor Al Sharbatly onder het zadel gehad.

Ergste nachtmerrie

Abdullah Al Sharbatly deelde het nieuws over de dood van het paard op zijn Facebook-pagina en schreef: “Dit is een nachtmerrie. Om zo een geweldig paard te verliezen. Ik zal je zo missen, Gain Line, mijn liefste! Je betekende alles voor me!”

Bron: St-Georg/ Facebook

Foto: Remco Veurink

Reacties