Exloo moet ‘Papendal van de paardensport’ worden

Exloo moet ‘Papendal van de paardensport’ worden

Hippisch Centrum Exloo
Lisanne Zoutendijk - Kostendrukker's Watteau CDI Exloo 2017 © DigiShots

Hippisch Centrum Exloo gaat een samenwerking aan met Golfpark Exloo en vakantiepark Puur Exloo, meldt het Dagblad van het Noorden. Binnenin het manegecomplex komen 5 appartementen, die Exloo moeten opstuwen tot het ‘Papendal van de paardensport’.

‘Bondscoaches kunnen hier trainingsstages geven aan hele groepen,’ licht Jan Bakker van Hippisch Centrum Exloo toe. Volgens hem biedt Exloo op paardensportgebied vanaf 2018 een grotere diversiteit aan evenementen van mondiale allure dan welk ander paardensportcentrum in Nederland. Er zijn evenementen in de disciplines eventing, equitation, mennen en IJslandse paarden. ‘In gedachten wou ik vroeger hier een boulevard des sports van maken’, aldus Bakker.

Bakker is een van de grote animators die het paardensportcentrum vorig jaar nieuw leven inblies. Een grote renovatie van het complex en organisatie van topevenementen hebben dit jaar hun vruchten afgeworpen.

Ideale accommodatie

Voor Puur Exloo worden acht familiehuizen voor twintig personen gebouwd. ‘Voor een team dat in het hippisch centrum meedoet aan een evenement is dat een ideale accommodatie om te huren’, denkt Hielke Tillema, directeur van projectontwikkelaar Kontourvastgoed. ‘Ik ken die groepen niet, jullie wel. Daar hebben we die verbinding voor nodig.’

Gasten van Puur Exloo die te paard de omgeving willen verkennen, kunnen een box huren in de manege om hun paard te stallen.

Gasten worden in de villa’s van Puur Exloo lekker gemaakt met promotiefilmpjes, waarop ook te zien is wat er in het hippisch centrum te beleven is.

Het hele nieuwbouwplan Puur Exloo omvat 180 luxe villa’s. In september is de verkoop gestart.

Bron:  Dagblad van het Noorden

Foto: DigiShots[

adrotate group=”57″]

Reacties