Merel Blom ten val in Strzegom: ‘Ik ben bont en blauw’

Merel Blom ten val in Strzegom: ‘Ik ben bont en blauw’

0 2630
merel blom
Merel Blom

Voor de cross stond Merel Blom er met The Quizmaster (v. Abaran) super voor op de CCI3* eventingwedstrijd in het Poolse Strzegom. De derde plaats na de dressuur was een mooi uitgangspunt om in de cross van start te gaan. Na een val van Limited Edition in de CCI2* cross heeft ze zich terug moeten trekken voor de rest van het evenement.

Pijn

Aan het begin van de middag is Merel tijdens de cross hard ten val gekomen en daarbij onder haar paard terecht gekomen. ‘Het gaat redelijk goed met me. Alles doet pijn en ik ben bont en blauw. Gelukkig heb ik niks gebroken. Ik verwacht snel weer te kunnen rijden,’ vertelt Merel Blom.

Ze heeft besloten zich voor de start van de cross terug te trekken met The Quizmaster. Niet fit na haar val kan ze de 8-jarige ruin in de cross niet de leiding geven die ze wil kunnen geven. ‘Hij is nog jong en moet goede ervaringen meekrijgen. Je presteert toch anders als je niet fit bent, dat wil ik hem niet aan doen,’ aldus de amazone.

WK Jonge Eventingpaarden

Van 19 tot en met 22 oktober staat het Wk Jonge Eventingpaarden op de planning. Merel Blom verwacht zelf dat zij daar gewoon zal rijden. Zowel bij de 6jarigen als bij de 7jarigen zal zij starten. Bij de 6-jarigen verschijnt zij aan de start met Giant Prospect BH (v. Lauries Crusador). Met de merrie Ceda (v. Aragorn) zal ze starten bij de 7-jarigen.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties