Met een zendertje veilig op buitenrit?

Met een zendertje veilig op buitenrit?

0 728
buitenrit
foto: Shutterstock

Een Frans bedrijf heeft EquiSure, een veiligheidssysteem voor paard en ruiter ontwikkeld. Dat systeem stuurt een waarschuwing uit wanneer er een ongeluk is gebeurd, bijvoorbeeld wanneer je alleen op buitenrit bent.

Waarschuwing met GPS-coördinaten

Volgens IMInnov, de start-up die EquiSure heeft ontwikkeld, gebeuren in Europa alleen al zo’n 6000 ongelukken tijdens het paardrijden. In 45% van de gevallen zijn de ruiters alleen. Ruiters kunnen hun persoonlijke gegevens en alarmnummers ingeven in een applicatie. Er wordt een zendertje vastgemaakt aan de cap van de ruiter en aan het tuig van het paard. Die zendertjes zijn uitgerust met een SIM-kaartje.
Als de ruiter valt, wordt er eerst een berichtje gestuurd naar de ruiter zelf. Is die bij bewustzijn en heeft hij of zij geen hulp nodig, kan de waarschuwing geannuleerd worden op het eigen zendertje of mobiele telefoon. Als de ruiter bewusteloos is of de waarschuwing niet kan annuleren, zal het zendertje op het tuig automatisch een berichtje versturen naar de alarmnummers. Daarin zullen de GPS-coördinaten van paard en ruiter vermeld zijn, zodat hun locatie kan bepaald worden. De ruiter kan ook zelf het alarm activeren.

65% van de ruiters gaat alleen rijden

Volgens IMInnov gaat 65% van de ruiters alleen rijden. Met het systeem, dat zo’n vier uur in ‘reassure mode’ en twee uur in ‘alert mode’ blijft, kan hun locatie te allen tijden bepaald worden. Het werkt ook zonder GPS- of GSM- ontvangst.

Bron: Horsetalk

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

 

Reacties