Nederlands springteam met derde plek door naar finale Nations Cup

Nederlands springteam met derde plek door naar finale Nations Cup

0 639
Vrieling
Jur Vrieling en VDL Glasgow van Merelsnest, hier op het EK in Gotenburg (foto: DigiShots)

Vandaag is in Barcelona de finale van de Longines FEI Nations Cup begonnen en het Nederlandse team heeft zich geplaatst voor de grote finale op zaterdag. Mede dankzij de foutloze ritten van Jur Vrieling en Harrie Smolders behaalde het Nederlandse team de derde plaats. De finale is weggelegd voor de acht beste teams.

Direct op tijd

De beste acht landen gaan door naar de allesbeslissende finale op zaterdag. Het is een parcours direct op tijd, zonder barrage. Het Nederlandse team bestaat uit Jur Vrieling, Michel Hendrix, Marc Houtzager en Harrie Smolders.

Jur Vrieling

Jur Vrieling en VDL Glasgow van het Merelsnest mogen als eerste van het team het parcours rijden. De combinatie rijdt een sterke ronde. Ze blijven foutloos en binnen de tijd! Een prachtige eerste rit heeft Nederland in ieder geval al in de zak.

Michel Hendrix

Vrieling heeft een goede rit neergezet, maar wat zal Michel Hendrix hier aan bijdragen? De combinatie begint goed. De sloot is op het randje, maar Baileys komt er goed overheen. Maar helaas vallen er balken in de driesprong: 8 strafpunten. Hopelijk doen de andere teamleden het beter, zodat we deze ronde kunnen wegstrepen.

Marc Houtzager

Er zitten genoeg landen tussen die al twee foutloze rondes hebben gereden, dus er ligt wel wat druk op de schouders van Marc Houtzager. Het lijkt goed te gaan, tot halverwege het parcours. Er ploft een balk in het zand. Daar blijft het bij en de vier strafpunten van Houtzager en Sterrehof’s Calimero tellen mee.

Harrie Smolders

Het is enorm spannend op het moment dat Smolders de ring in komt. Hij moet een goede ronde neerzetten, wil het team nog een kans maken op de finale. Smolders en  Don VHP rijden, zoals we dat van hen gewend zijn, een prachtige foutloze rit. De tijd is ook geen probleem. Er moeten nog wat combinaties rijden, maar het ziet er goed uit voor Nederland.

Pech voor Athene van Aniek Poels

Vanochtend werd bekend dat reserve Aniek Poels en Athene zich hebben moeten terugtrekken. Athene gleed gisteren uit toen ze uit de vrachtwagen kwam. Door enkele schaafwonden konden ze niet aan de start verschijnen.

Bekijk hier de uitslag van de 1e ronde van de Nations Cup.

Zaterdag om 21.00 uur start de finale ronde, waarin alle acht landen op nul beginnen.

Bron: Hoefslag en FEI
Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties