Gemiddelde prijs ruim 15.500 euro op Veulenveiling Prinsjesdag

Gemiddelde prijs ruim 15.500 euro op Veulenveiling Prinsjesdag

0 854
rosie van het netehof veulenveiling prinsjesdag
Rosie van het Netehof Veulenveiling Prinsjesdag © DigiShots

Tijdens de 25e editie van de Veulenveiling Prinsjesdag op het KNHS-centrum in Ermelo kwam de gemiddelde prijs per springveulen uit op ruim 15.500 euro. Voor twee merrieveulens werd € 48.000 betaald, waarmee het totaal voor het eerst boven de één miljoen-euro uitkwam.

‘Van zo’n veiling als deze kan je als bestuur en organisatie van tevoren alleen maar dromen,’ vond voorzitter Arjan van der Waaij. ‘Iedere veiling kijkt naar de gemiddelde prijs, en natuurlijk zijn wij heel gelukkig met een gemiddelde van ruim 15.500 euro. Dat is weer 1.500 euro meer dan vorig jaar.’

Volgens de organisatie van de veiling zijn de kopers bereid om een lange termijn-investering te doen door kwaliteitsvolle merrieveulens uit bewezen prestatiestammen aan te schaffen. Zo brachten Rosie van het Netehof (Nixon van ’t Meulenhof uit de bekende Qerly Chin-lijn) en Riante VDB (Cicero Z uit de Usha van ’t Roosakker-lijn) beide €48.000 op. Eerstgenoemde vertrekt naar Iran, de ander naar een Nederlandse sportstal.

Investering

‘Als veiling zijn we totaal afhankelijk van de inzenders en we hebben ons er echt voor ingezet om zulke uitzonderlijke merrieveulens in onze veiling te krijgen,’ legt Van der Waaij uit. ‘Het is nu een investering voor de kopers, maar wel eentje met een goed verdienmodel. Want met zulke excellente merrieveulens loont het al snel zodra ze via bijvoorbeeld embryo-transplantatie ingezet worden voor de fokkerij.’

In totaal kwamen 65 veulens onder de hamer, die verkocht werden naar landen als Amerika, Frankrijk, Canada, Iran, Estland en Duitsland. Het duurste hengstveulen, met 46.000 euro, was Melissus Sydney (Emerald van ’t Ruytershof x Mr.Blue) die naar Frankrijk verhuist.

Een andere topper was Caledonian (Casall x Cassini II) die voor 36.000 euro werd verkocht naar Estland. Het Di Cantero-merrieveulen Retina van de Bisschop (mv. Elvis ter Putte) leverde 30.000 euro op en blijft in Nederland.

Woensdag komen de dressuurveulen onder de hamer.

Bron: www.prinsjesdag.eu

Foto: DigiShots

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties