EK Junioren: Daphne van Peperstraten vandaag wél gouden medaille

EK Junioren: Daphne van Peperstraten vandaag wél gouden medaille

0 1196
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido CDI Roosendaal 2017
Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido

Daphne van Peperstraten liep gisteren tijdens de individuele proef de gouden medaille net mis, die ging naar de Duitse Lia Welschof. Maar vandaag nam Van Peperstraten revanche tijdens de kür op muziek. De eerste plaats was voor de Nederlandse amazone en een zesde plaats voor Welschof.

Hoogste score

De stoere Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido van Van Peperstraten kreeg een score van 78.8 procent. Het podium wordt verder gevuld door Duitsland en Spanje. Voor Linda Erbe met Fierro een tweede plaats en een score van 76.85 procent. De top drie wordt afgesloten door Alba Abollo Fontela met Elvillar CS.

Kür op muziek

Gisteren vertelde Van Peperstraten aan De Hoefslag dat ze niet kon wachten op de kür van vandaag. Ze reed vandaag op muziek die ondersteund wordt door uitspraken van voormalig president Obama. ‘Ik vind het onwijs leuk om kür op muziek te rijden, we gaan weer ons uiterste best doen. Ik krijg zelf kippenvel van mijn kür. Bij de eerste keer dat ik de kür hoorde, had ik kippenvel. Niet vanwege de politieke lading, maar om wat er gezegd wordt. Ik heb heel veel zin in morgen. We gaan ons uiterste best doen en misschien wel een schepje er bovenop.’ En dat heeft ze gedaan…

Thalia Rockx werd met Verdi de La Fazenda achtste met een score van 74.475 procent. Sem Stiemer met Waldemar vinden we terug op de elfde plaats met een score van 73.15 procent.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag
Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

Reacties