8 Dingen die we graag opofferen voor de paarden

8 Dingen die we graag opofferen voor de paarden

0 6638
opofferen voor paarden

Als paardenmensen denken we heel graag dat we alles kunnen. Onze passie, werk, een relatie, een sociaal leven… We zijn altijd aan het passen en meten en op zoek naar de perfecte balans tussen paard en het ‘normale leven’.

Desondanks komt iedere ruiter weleens op het punt dat er keuzes gemaakt moeten worden. En het is ook zo dat we best wel eens offers moeten brengen. De waarheid is echter dat de meeste zaken het toch echt afleggen tegenover onze geliefde vierbenige vriendjes.

Hier zijn zes dingen die de meeste paardenmensen wel eens opgeofferd hebben in de naam van paardenliefde

1. Relaties

Een paard is nog weleens een gemene deler in een relatie. Dit komt omdat een partner maar net moet kunnen omgaan met het feit dat hij of zij altijd op de tweede plek staat. Een goede tweede plaats, dat wel. Tenzij je meerdere paarden en een hond of kinderen hebt. De laatste druppel die de emmer deed overlopen was die ene keer dat je de verjaardag van je partner vergeten bent, maar die van je paard wel onthouden hebt. Oeps.

2. Vakantie

Het lijkt je heerlijk om ‘zomaar’ even op vakantie te gaan. Jammer genoeg zit kan je jezelf dit niet zomaar veroorloven. Zeker niet als je wederom rekeningen van de hoefsmid, veearts en inschrijfgeld voor wedstrijden moet betalen. Niet te vergeten dat je paard je veel te erg gaat missen als je er tussenuit knijpt (of werkt dat andersom?).

3. ‘Sporten’

Maar goed: wie heeft er een abonnement op de sportschool nodig als je de ganse dag bezig bent met uitmesten, waterbakken vullen en emmers sjouwen. Daarnaast is een goede, fanatieke les alle cardiotraining die een mens nodig heeft.

4. Geld

Paardenmensen hebben meestal een geoorloofd gat in de hand. Oké de gemiddelde mens geeft misschien geld uit aan een dure tas en spaart vervolgens voor een nieuwe auto, maar wij trakteren onze paarden. Dit laat ons meestal berooid achter, maar het wordt beloond met alle liefde die een mens nodig heeft. En dat is ook wat waard!

5. Tijd

Paarden kosten niet alleen geld, maar ook veel tijd. Iets waar iedere paardeneigenaar akelig bewust van is als er wederom 36 uur in één dag geprobeerd te worden.

6. Persoonlijke verzorging

Voor de gemiddelde paardenliefhebber is het doodnormaal om een rondje supermarkt te doen in (ietwat viezige) rijkleding, maar dat even buiten kijf gelaten: Dat nieuwe, mooie deken voor je paard is toch ook veel belangrijker dan een nieuwe jas voor jezelf. Ja, zelfs al gaat je rits al ruim een half jaar niet meer fatsoenlijk dicht en kan je niets meer in je zak stoppen door de gaten die erin zitten.

7. Slaap

Normaal gesproken heeft een mens tussen de zeven en negen uur slaap nodig. Als je een paard hebt overleef je waarschijnlijk op heel wat minder uurtjes. Vroeg je bed uit voor een ritje voor het werk, een avondje uit en om zes uur je bed uit omdat je op wedstrijd gaat en laten we de keren dat je uit bed bent gebeld omdat je paard niet lekker was niet vergeten.
Slaap? Wat is dat?

8. Je gezonde verstand

We doen het natuurlijk allemaal graag. Het geld-, vakantie-, relatie- en slapeloze bestaan. Maar soms er zijn die dagen dat je zeker weet dat je paard je gezonde verstand gaat kosten. Op dit soort momenten lijkt het verleidelijk om de knol op Marktplaats te zetten en een ‘normaal’ leven te beginnen. Gewoon even een nachtje over slapen. Morgen denk je er waarschijnlijk weer heel anders over.

 

Bron: Gebaseerd op een artikel van Horse&Hound/ Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Archiefbeeld

Reacties