Laatste rit Hester en Uthopia

Laatste rit Hester en Uthopia

0 27

Carl Hester heeft zijn carrière met Uthopia (v. Métall) zojuist afgesloten met een score van 79,90% in de wereldbeker Kür van Londen Olympia. Hester kondigde voorafgaand aan deze wedstrijd al aan dat het zijn laatste optreden met de KWPN-erkende hengst zou worden.

Rondom het eigendom van Uthopia zijn juridische problemen ontstaan door het faillissement van Sasha Stewart, de Ierse die op papier de eigenaresse zou zijn, terwijl Hester een klein aandeel in de hengst heeft. De zaak levert voor Hester problemen op om normaal op wedstrijd te kunnen gaan en Uthopia zou daarnaast op het punt staan om verkocht te worden. Hester zei eerder tegenover Horse & Hound: ‘Het voelt nu als het einde van een reis voor mij. Het is zeker een geweldige reis geweest, daarom ben ik niet ongelukkig of ontdaan. Ook omdat ik weet dat iemand anders met veel plezier hem zal gaan rijden.’

Hester en Uthopia glorieerdenin 2011 op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Het duo won teamgoud en werd tweemaal tweede achter Adelinde Cornelissen en Parzival. Ook tijdens de Olympische Spelen vervulden ze een hoofdrol door een belangrijke bijdrage te leveren aan het historisch teamgoud van de Britten.

Bron: Hoefslag

Reacties