Wereldtitel met twee tienen voor Lordswood Dancing Diamond

Wereldtitel met twee tienen voor Lordswood Dancing Diamond

0 866
Lordswood Dancing Diamond
Anne Kathrin Pohlmeier - Lordswood Dancing Diamond Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Met twee waanzinnige tienen op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden kon het commentaar van de jury niet anders dan lovend zijn over de zwarte Dancier-nakomeling Lordswood Dancing Diamond onder de Duitse Anne-Kathrin Pohlmeier. De 6-jarige ruin kwam uit op een gemiddelde van 9.72.

De ruin kreeg tienen voor de draf en voor perspective. De draf was volgens de jury actief en Lordswood Dancing Diamond toonde een natuurlijk talent voor zowel uitstrekken als verzamelen. Voor de stap kon de jury een 9.3 kwijt, de galop werd gekenmerkt door een mooi bergop beeld, lichtheid en een mooie techniek van het achterbeen: een 9.5.

Bij de submission (9.8) werd het lichte contact genoemd, alsmede de voorwaartse drang en de mooie wissels. Bij de tien voor perspective had de jury verder geen enkele toevoeging.

Adelinde  Cornelissen

Adelinde  Cornelissen liet zondag met haar met haar Totilas-zoon Governor Str. een zeer constante en harmonieuze proef zien tijdens de finale wat resulteerde in een prachtige tweede plek. Op een struikeltje in draf en een hapering in de eerste keertwending na, had het optreden genoeg hoogtepunten, die door de jury werden beloond met een gemiddelde score van 9.06.

De jury roemde het talent voor verzameling van de zwarte hengst, een zoon van de volle zus van Adelinde’s voormalige topper Parzival, maar ook de overgangen en het mooie beeld, dat constant keurig bergop was.

De draf kreeg een 9.3, de stap, met een mooi ritme en verbinding, werd beloond met een 8.8. In de galop toonde Governor een natuurlijk evenwicht en de capaciteit om te schakelen en verzamelen. Goed voor een 9.0.

Samen met de 8.9 voor submission en een 9.3 voor perspective kwam Governor Str. uit op een gemiddelde van 9.06. De hengst werd gehuldigd in aanwezigheid van de fokkers, de familie Streppel uit Wilp.

Plek drie is voor Sir Skyfall OLD onder de Duitse ruiter Frederic Wandres.  De donkerbruine Sandro-Hit-zoon kreeg een gemiddeld cijfer van 8.86 met een 9.5 voor de stap als hoogste cijfer en een 8 voor de draf.

Dana van Lierop

Dana van Lierop en Gunner KS (v. Belissimo M) kwamen zondag als eersten in de ring bij de 6-jarigen. Ze kwamen uit op een 8,6 gemiddeld, goed voor de zevende plek.

De grootramige hengst mag in de uitgestrekte draf iets meer bodem pakken, maar krijgt wel een 8,2 voor deze gang. De stap wordt met een 8,7 nog beter beoordeeld. Hij toont veel lossigheid en laat zich ook weer makkelijk verzamelen.

Hoogtepunt van de proef is de galoptour. Gunner KS beweegt opwaarts en met veel balans, hij ontvangt een terechte 9,0. Een lichte kanteling in het appuyement en een wissel die achter later doorgesprongen wordt doen het cijfer voor submission iets zakken: 8,5. Voor perspective geeft de jury een 8,8.

Jeanine Nieuwenhuis

Jeanine Nieuwenhuis wist zich met Great Lady TC (v. Bretton Woods) via de kleine finale te kwalificeren. De merrie ontvangt een 8,8 voor de draf waarin ze soms wat zwaar in de hand wordt. Datzelfde geldt voor de galop die door licht verlies van ritme en sprong met een 7,8 beoordeeld wordt.

De stap heeft veel kwaliteit, maar om hoger te scoren zou het contact beter behouden moeten worden; 8,2. Een 7,2 voor submission en 8,0 voor perspective brengen het eindresultaat op een 8,0 en een dertiende plaats.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

 

 

Reacties