Water voor paarden op Zuidlaardermarkt?

Water voor paarden op Zuidlaardermarkt?

0 812
paardenmarkt, paardenmarkten
foto: Jessica Pijlman

Laat jonge medewerkers van maneges op de Zuidlaardermarkt de paarden actief emmers met water aanbieden. Dit voorstel deed Renate Zuiker van GroenLinks dinsdag tijdens een evaluatie van de markt door de raad van Tynaarlo.

Slachtpaarden

Volgens Zuiker krijgen vooral paarden die voor de slacht worden verhandeld, op de Zuidlaardermarkt dikwijls te weinig water. Ze wees er op dat dierenbeschermers daar vaak op wijzen. ‘De eigenaren zijn dan wel verantwoordelijk, maar de gemeente is gastheer. Die moet zorgen dat paarden genoeg te drinken krijgen.’

Natje en droogje

Dierenartsen en de Voedsel- en Warenautoriteit vinden dat er niks mis is met de catering van de paarden, verklaarde burgemeester Marcel Thijsen in een reactie. Daarom is er volgens hem geen noodzaak om de paarden van een natje en een droogje te voorzien.

Dierenwelzijn

De gemeenteraad toonde zich verder tevreden over alle verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn die sinds 2015 zijn doorgevoerd. Sinds afgelopen jaar is de markt op een nieuwe locatie, die verder van de kermis af ligt. Volgend jaar blijft deze locatie, maar die wordt wel groter omdat er bij de vorige Zuidlaardermarkt onveilige situaties dreigden te ontstaan. Paarden en mensen verkeerden te dicht op elkaar.

Lees het hele artikel hier op Dagblad van het Noorden.

Bron: Dagblad van het Noorden
Foto: Jessica Pijlman

Reacties