Gerco Schröder: ‘In de Grote Prijs komt de sportgeest naar boven’

Gerco Schröder: ‘In de Grote Prijs komt de sportgeest naar boven’

0 361
CSI Salland
Gerco Schroder en Glock's Debalia, hier op CSI Salland 2015 (foto: DigiShots)

Gerco Schröder schreef zaterdagavond met Glock´s Debalia de Grote Prijs van Outdoor Wierden op zijn naam. Hij voorkwam daarmee dat Vincent Geerink zijn allereerste grote prijs won met zijn 11-jarige ruin Beaumont. De winst leverde Schröder een nieuwe Ford Fiësta op.

Een hoosbui zette net voor aanvang van de in de 1.45m rubriek het parcours volledig blank. Daarom werd de start met driekwartier uitgesteld. Ondertussen werd het parcours aangepast. De oxers werden minder breed gemaakt en de ideale tijd werd aangepast. De ruiters mochten er tien seconden langer over doen dan op een droge bodem.

‘We wilden geen ongelukken en die zijn ook niet gebeurd,’ aldus parcoursbouwer Marinus Vos. ‘Ik had nog wel een half uur willen wachten tot de bodem zich had hersteld, maar de ruiters wilden van start.’

Nulrondes

In het begin van de rubriek speelden de bodem sommige paarden nog parten, maar vervolgens regende het nulrondes. Achttien combinaties kwamen terug voor de barrage.

‘Ik heb nog nooit zo hard gereden,’ vertelde Maud Roosendaal (die als eerste foutloos bleef en vierde zou worden) na afloop. Haar 16-jarige Universo (v. Celano) kwam op het NK geblesseerd uit de baan en liep dit weekend pas weer zijn eerste concours.

Dankzij de efficiëntere sprongen van Beaumont (v. Vermont) dook Vincent Geerink net onder haar tijd, maar zag deze verbeterd worden door Gerco Schröder op de negenjarige Glock’s Debalia. De derde plek was voor de Duitse Christian Glanemann en zijn C-Indoctro-nakomeling Dalien Swally R.P.

‘Ik had hier graag, zo dichtbij huis mijn eerste Grote Prijs willen winnen,’ lichtte Geerink toe. De pogingen van Michael Greeve en Willem Greve waren goed voor snellere tijden, maar wel met een foutje. Knap vijfde werd Kevin Jochems, die vorig jaar oktober na een val op de intensive care belandde met een gebroken heup, been en knie.

Goede kwaliteiten

‘Altijd mooi om een auto te winnen,’ vond winnaar Gerco Schröder. ‘Glock’s Debalia liep in Wierden haar eerste tweesterren Grote Prijs, dus ik ben blij met het verloop. Het is een paard met goede kwaliteiten. Ze heeft al een aantal goede resultaten behaald.’

Aan het begin van het seizoen reed Schröder in Oliva al een paar keer op snelheid met de merrie, maar toen was de communicatie nog niet goed genoeg. ‘De barrage liep nu zoals gepland. De finetuning was er.’

Schröder verwacht nog meer van de snelle nakomeling van Numero Uno. ‘Volgende week neem ik haar mee naar Cannes als tweede paard. Dat hing er vanaf hoe ze het hier zou doen. Ik ben blij dat ik hier van start ben gegaan. We gebruiken vaak een tweesterrenconcours om de paarden te scholen, maar als het op de Grote Prijs aankomt dan komt de sportgeest naar boven. Maar ook dat moeten ze leren, snelle rondes lopen.’

Bron: outdoorwierden.com

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: DigiShots

 

Reacties