Uthopia terug in de ring onder Dujardin

Uthopia terug in de ring onder Dujardin

0 965
Charlotte Dujardin met Uthopia in Amsterdam

Charlotte Dujardin en Uthupia zullen aan de start verschijnen van de Bolesworth International Horse Show in juni. De combinatie staat op de startlijst in een e-mail die is gestuurd naar de deelnemers. Uthopia raakte in opspraak toen zijn vorige eigenaresse failliet verklaard werd en er volgde een spannende tijd voor de hengst.

Vorig jaar in opspraak
De vijftienjarige Metall-zoon raakte vorig jaar in opspraak omdat zijn toenmalige eigenaar failliet verklaard werd en Uthopia, die niet helemaal in goede gezondheid verkeerde, via een publieke veiling geveild moest worden. Vele paardenliefhebbers reageerden verontwaardigd en emotioneel omdat ‘Uti’ dan wellicht de stal van Carl Hester, waar hij vanaf zijn vierde verblijft, zou moeten verlaten. Gelukkig trok een anonieme sponsor zich ook het lot van de hengst aan. Hij kocht Uthopia voor 217.000 euro, en liet hem bij Stal Hester.

Snel afgeleid
Charlotte Dujardin vertelde begin van het jaar over het paard: ‘Uti heeft zolang er iemand in zijn zadel zit niet echt hengstenmanieren, al is hij wel snel afgeleid. Hij is lief en makkelijk in de omgang en héél slim! Als hij één keer een proef doorgelopen is, dan denkt hij dat hij het wel in zijn eentje kan.’

Bron: E-mail van Bolesworth International Horse Show

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties