Cornelissen beste Nederlandse in de Special

Cornelissen beste Nederlandse in de Special

0 644
Adelinde Cornelissen met Aqiedo
Adelinde Cornelissen met Aqiedo

Tijdens de Grand Prix Special op Zeeland Outdoor werd Adelinde Cornelissen met Aqiedo derde en was hiermee de beste Nederlander. Ze behaalde 70.353% en liet hiermee Daniëlle Heijkoop achter zich. De eerste prijs is naar de Zweedse amazone Malin Nilsson gegaan met een score van 73.333%.

Malin Nilsson zette gisteravond een sterke proef neer en mocht hoge cijfers ontvangen van de jury. Vooral de piaffe en pirouettes werden gewaardeerd en werd beloond met achten.
Niet alle juryleden gaven de hoogste punten aan Nilsson. Twee juryleden beoordeelde de proef van Charlott-Maria Schürmann met hogere punten. Wel waren alle juryleden allemaal te spreken over de houding en zit van de Duitse amazone. Uiteindelijk moest Schürmann het doen met een score van 71.980% en de tweede plaats.

Nederlanders

Cornelissen en de Undigo-zoon kregen hoge punten voor de passages en wissels, maar moest wat onvoldoendes incasseren bij de piaffe. De amazone kreeg een eindscore van 70.353% en bleef hiermee voor Daniëlle Heijkoop en Badari. Heijkoop begon haar proef sterk, maar halverwege bij de piaffe werden de punten wat lager. Bij de wissels liepen de punten weer op. De pirouette ging niet zoals het hoorde en dat werd dan ook gestraft met vieren en vijven. Heijkoop kwam uit op 69.686% en bemachtigde daarmee de vierde plaats.

Anna Kasprzak sluit de top vijf af met een score van 69.373% met haar Rock Star.

Uitslag CDI3* Zeeland Outdoor Grand Prix Special

Foto: Aris van Manen

Reacties